KEVIN KWAN - AŞKIN ÇİNCESİ

  • Bu romanı hafif kitaplar kategorisinden aldım ve öyle de çıktı, sürpriz yok. Rahat okunan, okuyucuyu zorlamayan bir tür.
  • Yazar Singapur doğumlu, orada büyüyen, şuan A.B.D.’de yaşayan biri ve bu ilk romanıymış.
  • Kitabın bizdeki ismi yanlış olmuş, sanırım yayınevi daha çarpıcı olacağını düşündüğü için ‘’aşk’’lı bir ad seçmiş ama romanın orijinal ismi ‘’Crazy Rich Asians’’ tam da hikayeyi özetleyen bir isim. Tüm roman Çılgın, Zengin, Asyalıları anlatıyor.
  • Kitapta birbirine aşık çiftlerde var tabii ki ama aşktan çok soyları, ne kadar zengin oldukları, giydikleri marka elbiseler çantalar vs., oturdukları malikaneler, evler, özel uçaklar, ultra lüks tekneler vs. zenginliğe dair ne varsa anlatılıyor. Bir marka listesi gibi tüm kitap.
  • Zengin, daha zengin, daha daha zengin diye aileler sıralanıyor. Hepsi kendinden daha zenginini kıskanıyor, insan karakteri her sınıfta aynı değişen bir şey yok. Ailelerin çocuklarının evliliklerini ve hayatlarını sırf para yüzünden kontrol etme çabaları anlatılıyor.
  • Epeyce tapaj hatası var bu rahatsız ediyor, yayınevi tekrar gözden geçirse iyi olur.
  • Özetle ne okuduğunuzun farkındaysanız bu tip kitapları okumanızın da bir sakıncası yoktur görüşüne katılıyorum. Arada kafanızı dağıtmak için deneyebileceğiniz bir roman bu.

Yazar:  Kevin Kwan
Çevirmen: Zehra Tapunç
Sayfa Sayısı : 448
Basım Yılı : 2014
Yayınevi : Altın Kitaplar

Asya'nın en büyük servetlerinden birinin vârisi olan Nicholas Young'ın, Singapur'da gerçekleşecek olan yılın düğününe Amerikan doğumlu Çinli kız arkadaşını davet etmesiyle başlayan roman, okura inanılmaz derecede eğlenceli saatler vaat ederken; bir yandan da üç süper zengin ve soylu Çinli ailenin dedikodu ve entrika dolu yaşamını gözler önüne seriyor.

Aşkın Çincesi; Şanghay'ın pırıltılı çatı katlarından Uzakdoğu'nun en görkemli ortamlarına; yeni zenginlerle kuşaklardır zengin olanlar arasındaki komik çatışmalara; genç, âşık, çekici ve çılgınca zengin olmanın sıradışı çelişkilerine içeriden bir bakışı yansıtan müthiş bir eser.

Yorumlar

  1. çok reklam var sanki, sevmiyorum bu markalı romanları , yoksa aşk romanlarını okurum , sorun değil :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısınız.. beni de yanıltan ismi oldu açıkçası... ama fena da değildi :))

      Sil
  2. ay aman hatalı kitap boşver uzak durayım. bi de kötü çeviri aman aman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu zaten kafa dağıtmak için okunacak olanlardan öyle edebi bir yanı yok... kötü çeviriden çok tapaj hataları vardı... isimler karışıyor, kelimenin sonundan bir harf düşüyor gibi şeyler... anlaşılmasını etkilemiyor ama ben rahatsız oluyorum...

      Sil
    2. ay bi de çin isimleri zaten hep benziyo birbirine di mi.

      sahaflara 3. kez gittim doyulmuyo yaaa :)

      Sil
    3. doğru isimlerin bize hepsi aynı gibi geliyor da Çinliler kolaylık olsun diye kendilerine Nicolas gibi isimler de alıyorlar... buradaki isimlerin hepsi öyleydi sorun ondan kaynaklanmıyor... kitabı hazırlarken dikkat etmemişler diye düşünüyorum...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANDRÉ MAUROIS - İKLİMLER

SEZGİN KAYMAZ - Kün

LOU ANDREAS-SALOMÉ - RUTH