LORI NELSON SPIELMAN - AŞK PEŞİNDE BİR YIL

Bu kitabı bu ay ki Doğan Kitap indiriminden aldım, Amerikalı bir konuşma terapistinin ilk romanı ve yine ismi yanlış belirlenmiş (orjinali The Life List )... adına ‘’aşk’’ kelimesini koyunca daha çok satılacağına inanılıyor, muhtemelen öyle de ama bu hem yazara hemde biz okuyucuya haksızlık... durduk yere güzel bir romanı sudan aşk hikayeleri ile aynı kefeye koyuyor çünkü... aralıksız okuyanlar bilir arada insanı yormayacak kitaplara ihtiyaç duyuyor insan ve ben de bu amaçla aldım aslında... yarım günde okunup bitecek, hiçbir izi kalmayacak ama dinlendirecek ve hoşça vakit geçirecek bir kitap... ama beklediğimden hem farklı hem de güzel çıktı... ve tam da gerçek ismine çok uygun bir hikaye anlatıyor...

Hani bazı insanlar vardır ailesinin ve/veya çevresinin etkisiyle çok farklı bir hayata konsantre olurlar, yanlış meslek seçip, hiç haketmedikleri kişilerle yaşar, hayallerine veda ederler... işte bu kitapta da böyle bir durumdaki Brett, annesinin bıraktığı vasiyetle karakterine ve çocukken kurduğu hayallere yönelmeye çalışıyor... 14 yaşında yazdığı 20 maddelik listenin 10 maddesini (aşık olmak, çocuk, meslek seçimi vb.) gerçekleştirmesi gerek ki devasa miktardaki mirasa kavuşabilsin... önce olur mu böyle şey diye başlayıp canla başla bu işi gerçekleştirmeye kendini adayan ve bu süreçte başına bir sürü şey gelen genç bir kadının hikayesi bu... duygusal, sevimli, sıcak bir konusu, çok akıcı anlatımı var, hafifçe Jodi Picoult’un aile hikayelerine benziyor... tek itirazım kadının 34 yaşında hayatını mesleğini vb. değiştirmesi, bana çok geç bir yaş gibi geldi öte yandan Brett başlangıçta çok zengin, o nedenle Prada giyen bir kadının düşük bir gelirle varoş sayılabilecek semtlerde yaşaması pek olabilir gelmedi ama gerçek hayatta da neler oluyor aslında... ayrıca yazar bu geçişi çok inandırıcı anlatıyor okurken pek fazla garip bulmuyorsunuz...

Ben bu romanı çok sevdim, beklentimin çok üstünde çıktı, size de okuyun derim...

Yazar:  Lori Nelson Spielman
Çevirmen: İstem Erdener Gökalp
Sayfa Sayısı : 356
Basım Yılı : 2015
Yayınevi : Doğan Kitap

“Sevgili kızım, aşkı hiçbir şeye feda etme.”

Brett Bohlinger’in hayatta bir eksiği yok. İyi bir işi, tatlı bir sevgilisi, şahane bir dairesi var. Ama her şey, annesinin ölümüyle tepetaklak olur. Aile şirketinin başına geçmeyi beklerken, vasiyetname açıklanınca, payına on dört yaşındayken yazıp sonra çöpe attığı “ölmeden önce yapılacaklar listesi” düşer. 

Brett bir an önce kolları sıvamalı. Çünkü, annesinin son arzusu listedeki hedefleri bir yıl içinde tamamlaması. 

Her yeni gün, yeni bir başlangıç... Kim bilir, belki de aradığı cevaplar annesinin ardında bıraktığı kırmızı ciltli defterde... 


Ya da yakışıklı avukat Brad Midar’da...

Yorumlar

  1. İlginç bir konusu varmış. Bazen ummadığımız kitaplar beklentimizin çok üzerinde çıkıyor. iyi ki almışım kitabı diye kendi kendimizi seviyoruz:)) Bazen ise çok beklentiye girdiğimiz kitaplarda hayal kırıklığına uğrayabiliyoruz. Hep beklentimizin üzerinde çok iyi kitaplar okumamızı diliyorum.
    Gül bu arada en son okuduğum kitaplar içerisinde sana önerim olabilir mi:))
    "Esperanza'nın Kutusu" okudum. Çok beğendim. Sana tavsiye ediyorum. "Şimdiki Çocuklar Harika"yı okumuş olabilirsin. Okumadıysan öneriyorum. "Acımak" Stefan Zweig sen zaten okumuştun. Bir de tarçın kokulu kız. onu da okumuştun. "Jessie Lamb'ın Vasiyeti"ni okudum. Çok güzel bir eser. Öneririm. "Bir Küçük Hayalperest - Verlaine "
    Stefan Zweig bunu da okudum. Yazarın dili ve anlatımı çok iyi ama bana şair çok ilgi çekici gelmedi. Bu Cuma 11 günlüğüne Malatya ya memleketime gidiyorum. Orada hiç okuyamam:( Belki de yanıma hiç kitap almam bile. Yeğenimin kitaplarından okurum eğer okuyacak zamanım olursa.
    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  2. Dileğine katılıyorum Eral, yazdığın kitapları not aldım... Verlaine'i ben de almıştım birkaç sayfa okudum ama ben de adapte olamadım ve bıraktım daha sonra okuyacağım ama zaten incecik bir kitap ayrıca Zweig'i çok severim pek anlamadım açıkçası :) sana iyi yolculuklar, iyi tatiller diliyorum... sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül ben Zweig ne yazsa okurum ama bu eser ilgimi çekmedi. Bence şair den kaynaklı:)) AŞK PEŞİNDE BİR YIL'ı bugün aldım canım:) D&R nin oradan geçiyordum hazır fiyat indirimliyken alayım dedim:)) Sağol canım. ben den de sevgiler.

      Sil
    2. Umarım beğenirsin :)

      Sil
  3. muhtemelen kapağından dolayı almazdım ben bu kitabı...
    konusu ilginçmiş ama denk gelirsem alayım o vakit:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kapak 15 yaşındaki kızların pembe hayallerine yönelik:) neyse ki ben kapağa dikkatli bakmamıştım ve zaten de kolay bir kitap arıyordum problem olmadı... sevgiler :)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Tam tatil kitabı zaten, çok iyi saptama:)

      Sil
  5. ay çok merak ettim , çok hoş bir anlatı olmuş :D

    YanıtlaSil
  6. hımmmm sanki romanla kişisel gelişim karışımı gibi tamam bi elime geçsin okurum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam kişisel gelişim gibi değil ama verilen kararları sorgulama yönü var...

      Sil
  7. Tavsiyen üzerine bu kitabı okudum. Gül ben bu kitabı çok sevdim:) Edebi bir kitap olmamasına rağmen yazarın anlatımını çok beğendim. olayları güzel birbirlerine bağlamış. Kişisel gelişim kitabı değil tabii ama bence anne ve kızların okumasında fayda var. ben kitabı bitirince kızıma okuması için verdim bile:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Eral, kitabı beğenmene çok sevindim... bence de çok sıcak bir kitap, kızına tavsiye etmende iyi olmuş, umarım o da sever... teşekkürler, sevgiler :)

      Sil
    2. Gül kızım da çok sevdi. Oda okur okumaz abimin 20 yaşındaki kızına okuması için vermiş. Eda'da "halacığım çok güzel bir hikaye" diye beğenisini sundu. Bak sayende kaç kişi seveceği bir eser okudu. Teşekkürler arkadaşım.

      Sil
    3. Süperr çok mutlu oldum:) blogda yazdıklarımız işe yarayınca çok seviniyorum... ben teşekkür ederim Eralcim :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANDRÉ MAUROIS - İKLİMLER

SEZGİN KAYMAZ - Kün

LOU ANDREAS-SALOMÉ - RUTH