SEZGİN KAYMAZ - SON ŞURA

Sevinç Kuşları-3


Sevinç Kuşları serisinin son kitabını da okumuş bulunuyorum... bu roman da serinin tamamı gibi çok keyifliydi... yüzümde sürekli bir gülümsemeyle, zaman zaman da kahkahalarla okudum... aradan yirmi yıl geçmiş tüm kahramanlarımız yaşlanmış, ama yeteneklerinden bir şey kaybetmemişler... doktorum Veyselim yine akla zarar ameliyatlar yapıyor, inanılmaz güzeldi...

Aslında bu üç kitabın her birinde aynı sahne tekrar ediyor... nev-i şahsına münhasır bir sürü karakter bir araya toplanmış, mafyanın iyileri (bu nasıl bir ifade olduysa artık), kötü mafyayı tepeliyor, doktorumuz Veysel acayip teknikler yaratarak her derde deva oluyor... bizler de nefes almadan okumaya devam ediyoruz... velhasıl üç tane daha olsa okurdum öyle söyleyeyim... Siz de bu seriyi kaçırmayın okuyun...

Birçok kişi gibi benim de tek itirazım, son kitabın başka yayınevinden çıkması nedeniyle hem stil olarak hem de büyüklük olarak diğerlerinden farklı olması ve kitaplığa bunlar nasıl yerleşecek diye kara kara düşünmem oldu...

Serinin diğer kitapları için bakınız...

Yazar:  Sezgin Kaymaz
Sayfa Sayısı : 544
Basım Yılı : 2015
Yayınevi : April

Şenlik başlıyor, kıyamet kopuyor, sevinç kuşları en yükseğe havalanıyor!

Opera, Çankaya Karakolu, Kumrular...
Yeraltının tekinsizleri, yerüstünün kırıkları, manyak doktorları, garibanları, haydutları, iyi polisleri, kötü polisleri, iyi kötü polisleri, eli maşalı aklı karışıkları...

Yangın, hesaplaşma, hile hurda, çek senet, heyecan, neşe, acı mizah, olmadık aşk, hep aşk, ille de aşk.
Sezgin Kaymaz Sevinç Kuşları serisinin üçüncü romanı Son Şûrâ'da okurun tiryakisi olduğu kahramanların iplerini çözüyor; yerde gökte yıldız, kitapta kütükte kanun bırakmıyor.
İyiyle kötünün, umutla düşüşün sınırlarında kurduğu dili ve lezzetli üslubuyla Sezgin Kaymaz eski ve yeni okurlarının karşısında. Edebiyat karnavalına hazırlanın.
Deccal'ı tanımayanlara bir uyarı: Romanın içinde kırık bir jilet saklı!

Yorumlar

  1. istanbulda mıydınız gül hanım? 20 aralık pazar günü sezgin kaymazın sohbet+ imza günü varmış. hatta direkt duyuruyu paylaşayım:
    Akademi 1971'de yepyeni bir etkinlik dizisine başlıyoruz. Pazar sabahı keyifli bir kahvaltı ve edebiyat sohbeti.
    15 günde bir en sevdiğiniz yazarlar pazar kahvaltınıza eşlik etmek için kitabevimizde olacak. Kahvaltı sonrası ise yazarımıza kitaplarını imzalatabileceksiniz.
    15 günde bir yapacağımız bu keyifli kahvaltı sohbetlerinin ilkinde konuğumuz Sezgin Kaymaz.

    Program: 11.00-13.00 Kahvaltıda Sohbet (Rezervasyon şarttır.)
    13.00 - 14.30 Kahvaltı Sonrası İmza (Herkese açık)

    LÜTFEN SINIRLI SAYIDA YER İÇİN ÖNCEDEN REZERVASYON YAPTIRMAYI UNUTMAYIN! 0216 700 19 71

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle paylaşım için çok teşekkür ediyorum... çok çok istememe rağmen bir türlü Bir Sezgin Kaymaz söyleşisine denk gelemedim. bu etkinlikten haberim var ama kahvaltı bölümü olduğunu bilmiyordum onu da sayenizde öğrenmiş oldum, gitmek de istiyorum ama haftasonu her yer acayip kalabalık oluyor, bir yerden bir yere gitmek bir azap, üstelik ben Avrupa yakasındayım bu söyleşi Kadıköy'de uzatmayayım hala düşünüyorum :) yine de sağolun bu tip paylaşımlar çok makbule geçiyor... sevgiler :)

      Sil
  2. okuycam ben de bu yazarı zaten işallah. senden duymuştum geçen sene. kün adlı romanını aldım okurum ama hepsini. bu seri diyosun keyifli de taam o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok güzeldi, okuyun beğenirsiniz diye düşünüyorum :)

      Sil
  3. Merhaba
    Böyle doktor gibi uçuk karakterleri aslında çok severim. Kitabın isminide duymuştum daha önce ama üçleme olduğunu bilmiyordum. İlgimi çekmesine rağmen ilk kitabın yorumunu okuyunca duraksadım. Aşk konularını pek seven biri değilim. Kitapların geneline hangi hava daha hakim acaba? Siz yazarın diğer kitaplarını da baya övmüşsünüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle tüm karakterler ilginç, özgün ve sıra dışı. hepsini ayrı ayrı seviyorsunuz. Aşk derken nasıl anlatsam tüm kitabı kaplayan sürekli ondan bahsedilen bir konu değil hatta geneline bakıldığında çok az ortaya çıkıyor. benim söylemek istediğim konuyu süzüp damıtırsanız ortaya çıkan kavram o. bu nedenle aşk konusu sizi tereddüte düşürmesin. teşekkürler, sevgiler :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANDRÉ MAUROIS - İKLİMLER

SEZGİN KAYMAZ - Kün

LOU ANDREAS-SALOMÉ - RUTH