MAGGIE O'FARRELL - Sevgilimin Sevgilisi

M. O’Farrell, 1972’de Kuzey İrlanda’da doğmuş, halen İskoçya’da yaşayan, 2 tane ödül almış, dilimize çevrilmiş 4 adet kitabı olan bir yazar...  ben bu romana rastlayana kadar yazardan veya kitaplarından haberdar değildim, öylesine gördüm ve aldım...  peşinen söyleyeyim çok iyi çıktı hatta diğer kitaplarını da okumak istiyorum ama baskısı yok gibi gözüküyor, umarım YKY onları da yeniden yayımlar...

Gelelim romana; günümüzde, medeni bir toplumda, kadın erkek ilişkisi, aşk, cinsellik, sadakat üzerine bir konusu var... arka kapak açıklamasında ve ilk bölümde fantastik bir yan varmış gibi başlıyorsa da öyle devam etmiyor... Lily üç işte birden çalışan, hangi mesleği seçeceğine karar vermemiş, üniversite mezunu genç bir kadın... bir partide mimar Marcus ile tanışıyor, Marcus onunla epeyce ilgileniyor ve konuşma sırasında bir ev arkadaşı aradığından bahsediyor... Lily’de annesinin yanından ayrılmak istediği için denk geliyor ve kısa sürede Marcus’un yanına taşınmaya karar veriyor... depodan bozma bu büyük evde Marcus’un yakın arkadaşı çizgi film yapımcısı Adrian’da bir süreliğine kalıyor... Lily’ye verilen oda, aceleyle ayrılmış birine ait gibi görünen kadın eşyalarıyla dolu olup, kendi eşyalarını getirdiğinde odanın boşaltılmış olduğunu görüyor ve kimin olduğunu sorduğunda da Marcus’un eski sevgilisi Sinead’a ait olduğunu öğreniyor... ona yapılan yarım yamalak açıklamalardan Sinead’ın öldüğü, Marcus’un da bunu atlatamadığı sonucunu çıkarıyor... çok kısa sürede bu ev arkadaşlığı -özellikle Lily açısından- aşka dönüşüyor ama Marcus’a her yaklaştığında karşısında genç bir kadının silüetini görmeye başlıyor... zaman zaman çok korksa da Lily, Sinead’ın hikayesini gizli gizli araştırmaktan kendini alıkoyamıyor ve başından beri ona soğuk davranan Adrian'da Marcus'tan uzak durmasını söyleyince asıl hikaye başlıyor...

İyice tanımadan, ani kararlarla başlayan ilişkilerin durumu, ilişkilerde kadın/erkek bakış açısı, insanların karakter farklılıkları hepsi romanda yer alıyor... baştaki hayalet konusu biraz muallakta kaldıysa da romanı beğendim, size de öneririm...

Yazar: Maggie O’Farrell
Çevirmen : Özlem Yüksel
Sayfa Sayısı : 243
Basım Yılı : 2015
Yayınevi : YKY

Londra'da yaşayan Lily, bir partide tanışıp tutkulu bir ilişkiye başladığı Marcus'un evine taşındığı zaman, bu evde başına geleceklerden habersizdir. Marcus'un eski sevgilisi Sinead'in hayaleti umulmadık anlarda karşısına çıkmaya başlar. Bu karşılaşmalar Lily'nin hayatını kâbusa çevirecek, onu Marcus'la ilişkisini sorgulamaya, hatta sevgilisinin gerçekte kim olduğunu araştırmaya yöneltecektir.

Sevgilimin Sevgilisi, tutku, aldatma ve eski aşkların hayaletleri hakkında sürükleyici, sürprizlerle dolu, lirik bir roman.

Yorumlar

  1. Bu kitap çıktığından beri dikkatimi çekiyordu. Her Yapı Kredi yayınevine girdiğimde bunu alıp inceliyor fantastik gibi düşündüğüm için almıyordum. Artık gönül rahatlığıyla alabilirim desene:) Teşekkürler Gülüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet alabilirsin Eralcim, fantastik yan diyeyim sadece ilk bölümde bir miktar var ve öylece de kaldı onu değişiklik olsun diye mi yapmış bilemedim ama kitabın ana konusunu kapsamıyor. İyi okumalar, sevgiler:)

      Sil
  2. hmmm yine duymadığım bir yazar, konusu ilginç geldi. sayenizde yeni yazarlar tanıyoruz Gül Hanım teşekkürler!:) sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim, işe yarıyorsa ne mutlu bana:) konusu kadın erkek ilişkileri aslında ama değişik bir başlangıçla anlatıyor... sevgiler:)

      Sil
  3. Konusu çok hoş hemen ekliyorum okuma listeme teşekkür ederim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsiniz:) ben teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  4. konu çok güzelmiş çok sevdiğim konular sanatta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bildiğimiz konuları nasıl da farklı anlatıyorlar:)

      Sil
  5. ya ekliyorum , ekliyorum ama siz de hep yenilerden söz ediyorsunuz , hangisini öne alsam bilemiyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Listelerden yeni listeler çıkıyor değil mi? ben de de aynı durum var:)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANDRÉ MAUROIS - İKLİMLER

SEZGİN KAYMAZ - Kün

LOU ANDREAS-SALOMÉ - RUTH