HIFZI TOPUZ - Nevbahar


HıfzıTopuz'dan okumaya 1998'de Meyyale ile başladım ve Nevbahar okuduğum 10. kitabı oldu... Meyyale ve Nevbahar kendi ailesini anlattığı biyografik kurgular... Meyyale'de saraylı olan büyük anneannesini, Nevbahar'da ise anne ve babasını, dönemin olaylarıyla birlikte anlatıyor... Nevbahar romanında anne ve babasının ismini değiştirmiş onun dışındaki kişiler gerçek isimleri ile yer alıyor, aile büyüklerinden kendisine kalan çok sayıda mektup, evraktan bu romanı kurgulamış... ben Hıfzı Topuz romanlarını seviyorum, size de okuyun derim...

Yazar: Hıfzı Topuz
Sayfa Sayısı: 183
Basım Yılı: 2018
Yayınevi: Remzi Kitabevi

"Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Uzanan Çalkantılı Yıllarda Bir Aile Öyküsü"

Üst üste birçok baskı yapan Meyyale romanının ardından ailenin sonraki kuşaklarını Nevbahar’da anlatan Hıfzı Topuz, bu kez Osmanlı’nın çöküşünden 1950’lere kadar uzanan bir panorama çiziyor. Savaşlar, sürgünler, evlilikler, aşklar ve bağımsızlık mücadelesinin gizli kahramanları..

Yorumlar

  1. Meyyale güzeldi. Nevbahar'ı henüz okumadım. Tanıtım için teşekkürler...Emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebemkuşağı; Meyyale kadar olmasa da bu kitapta güzel. Teşekkürler, sevgiler:)

      Sil
    2. Selamlar Gül hanım yazılarınızı çok beğendim avrupada en çok kitap satan 10 şirket arasındayız geçen hafta pazartesi uygulamayı Türkiye' ye açtık sizinde ekibimizde olmanızı istiyorum çok harika bir blogumuz var ? yer almak istermisiniz ?

      Sil
    3. Merhaba Recep Bey, nazik sözleriniz için teşekkür ediyorum ama şimdilik düşünmüyorum. Size işlerinizde kolaylıklar diliyorum.

      Sil
  2. AA meyyale bende de var okunmayı bekliyor elimdeki biter bitmez okuyayım kimse alıp götürmediyse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SevKoz; Meyyale çok güzel bir roman, bekletmeyin bence:) Sevgiler:)

      Sil
  3. Selam.
    Bende yazarın anlatım dilini ve tarihi akışı anlatım dilini çok seviyorum.
    İyi haftalar Gül Hn. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülşah Şahin; size de iyi haftalar, keyifli okumalar:)

      Sil
  4. hafiftir bu okunur ekmek arası gibi :) bu tür romanlardan göçmenlerin romanları ne güzel oluyo yaaa :) mübadele filan yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deeptone; evet hızlı okunuyor, bir gecede okudum. Mübadele romanları da güzel Saba Altınsay'ın Kritimu adlı romanı mesela:) teşekkürler, sevgiler

      Sil
  5. Meyyale romanında hemen hemen tüm karakterlerin fotoğrafları varken, Meyyale’nin neden hiç fotoğrafı yok. Merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki fotoğrafı hiç çekilmemiştir veya yazarın elinde yoktur. Genelde çocuklarının ve torunlarının fotoğrafları konulmuş.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANDRÉ MAUROIS - İKLİMLER

SEZGİN KAYMAZ - Kün

TOSHIKAZU KAWAGUCHI - Kahve soğumadan önce