GÜNDÜZ ÖĞÜT - NEHRİN İKİ YAKASI
Bu
romanı kitapçıda dolaşırken tesadüfen gördüm, yazarı tanımıyordum ama türü Türk
edebiyatında çok az rastlanan fantastik edebiyat olunca ilgimi çekti ve bakar
bakmaz da iyi bir kitap olmalı diye düşündüm... bu sefer doğru tahmin etmişim
romanı çok beğendim... Gündüz Öğüt ise
konservatuvarın keman bölümünden mezun olmuş, halen İzmir Devlet Senfoni Orkestrası
sanatçısı olarak görev yapan, roman, öykü ve araştırma türlerinde toplam 7
kitabı olan bir yazar... yazarın diğer kitapları da fantastik edebiyatla ilişkili veya yönelik görünüyor ve bugüne kadar Gündüz Öğüt'den ve kitaplarından haberdar olmamam ise benim eksikliğim...
Yazarın
hem kurgusunu, hem anlatımını, hem de merak duygusunu tüm roman boyunca
korumasını çok başarılı buldum... ben bu türü çok fazla okumuyorum ama daha
önce okuduğum çeviri fantastik edebiyatla başabaş gidecek bir roman olduğunu söyleyebilirim...
konusu ise Karanlıkla/Işığın mücadelesi olarak özetlenebilir... bu konu bu tür
edebiyatta çokça işlenen bir hikaye ama yazarın kurgusu çok güzel ve
etkileyiciydi... fantastiğe ilgi duyuyorsanız okumanızı öneririm...
Sayfa
Sayısı : 300
Basım
Yılı : 2015
Yayınevi
:Yitik Ülke Yayınları
Kurallar ve yasaklar… Gücü elinde tutanlar bilirler ki, bir kişi nehrin karşı kıyısına geçmeyi başarırsa, bunun arkası gelir. İnsanlık var oldukça her çağda, her yaşta, her anda aşılması gereken nehirler olmuştur, olacaktır… Ne mutlu nehrin karşı kıyısına ulaşma kararlılığında olanlara…
"Nehrin İki Yakası", gerçekleri arayan cesur özgürlük savaşçılarının romanıdır. Ancak uçurumdan düştükten sonra kanatlarının var olduğunu fark edenlere adanmıştır. "Kader Bozucu" isimli muhteşem fantastik/bilimkurgu öyküleriyle aramıza katılan Gündüz Öğüt, "Nehrin İki Yakası"yla okurlarına Yitik Diyarlar'ın görkemli kapılarını bir kez daha açıyor.
fantastik romanları çok severim. Bu yazarı daha önce hiç duymamıştım ( gerçi yerli fantastik kitap hiç okumadım desem yeridir). Tanıtım için teşekkürler..
YanıtlaSilÇok az var zaten :)
SilDüzeltme: İhsan Oktay Anar'ın kitaplarını fantastik kabul edebiliriz aslında. Yedinci Gün hariç hepsini okudum ve de çok beğendim. Yedinci Gün'ü ise aldıım okunmak için bekliyor.
YanıtlaSilBen Anar'dan Puslu Kıtalar Atlası ve Yedinci Günü okudum yalnızca...Puslu Kıtalar iyiydi de Yedinci Gün'ü sevemedim pek, hatta bu kadar uzun aradan sonra yanlış kitap seçmişim diye düşündüm... bakalım siz nasıl bulacaksınız? galiba sonradan bir kitabı daha çıktı yanılmıyorsam... katkınız için teşekkürler, sevgiler :)
SilGaliz Kahraman son kitabı değil mi? galiba sonrakileri sevmemişiz :)
Silvay hem yerli hem de fantastik , aklımda olsun :)
YanıtlaSilGüzeldi bakın bakalım:)
SilMerhaba Gül Hanım, Nehrin İki Yakası'na blogunuzda rastlamak çok hoştu. Kitap hakkındaki düşünce yorumlarınızı paylaştığınız için teşekkür ederim. Sohbete katılan diğer arkadaşlara da selam ve sevgiler. Gündüz Öğüt
YanıtlaSilGündüz Bey vakit ayırıp buraya yorum yazdığınız için ben teşekkür ederim... romanı çok sevdim elinize yüreğinize sağlık...
Silozet dedin bi uzun ozet yazaydin mutlu olurduk :(
YanıtlaSilBen kitap konularını uzun uzun yazmayı pek sevmiyorum öyle bir tanıtım gördüğümde kitabı almaktan vazgeçiyorum. Ama haklısınız bu tanıtım da çok kısa olmuş, o an daha fazla yazarsam konuyu açık edeceğimi düşündüm herhalde:) roman çok uzun değil, akıcı ve güzel o yüzden uzun bir özet yerine romanın kendisini okumanızı öneririm. teşekkürler:)
Sil