ALEX MICHAELIDES - YİTİK KIZLAR

Yazarı hiç tanımıyordum ilk romanı ile ödül almış, kitapları bir çok dile çevrilmiş ama benim bu kitabı almama sebep arka kapak açıklamasıydı, psikolojik ve mitolojik bir hikaye cazip gelmişti...

Açıkçası hayal kırıklığımı tarif dahi edemiyorum bu kadar yetersiz bir roman olur... ilk olarak çok yavan, dümdüz yazılmış, çok kolay okunuyor ama bana hiç keyif vermedi... ikinci olarak bir iki mitolojik hikayeden bahsediyor ama bunu cinayetlere bir türlü bağlayamamış öyle birbirinden ayrı ayrı biz neden buradayız diye bekleşiyorlar... asıl absürt nokta kitabın sonuyla ilgili, okuru şaşırtacağım diye böyle zorlama ve baştaki hikayeyle kopuk bir final, kitabın en kötü yanıydı... velhasıl okumasanız da olur...


Yazar: Alex Michaelides

Çevirmen: Cenk Pamay

Özgün Adı: The Maidens

Sayfa Sayısı: 352

Basım Yılı: 2022

Yayınevi: Domingo


Edward Fosca bir katil! Mariana bundan emin ama hiçbir şey yapamıyor. Çünkü Cambridge Üniversitesi’nde Yunan Tragedyası profesörü olan Fosca, bütün kampüsün hayran olduğu, yakışıklı, karizmatik ve lekesiz bir adam. Özellikle Genç Kızlar Kulübü denen özel hayran topluluğundaki öğrencileriyle ilginç bir yakınlığı var.

Bu kızlardan birinin törensel şekilde katledilmesi üzerine Mariana, psikoterapi uzmanlığını polise yardım için kullanmaya başlıyor. Eski okulu Cambridge’de, kuleler ve taş duvarların sardığı bu cennette, antik geleneklerin uğursuz bir şeyi sakladığının farkında. Lehinde görgü tanığı olmasına rağmen, katilin Edward Fosca olduğundan zerre şüphesi yok. Ama bir profesör neden öğrencisini öldürür? Ve neden Yunan mitolojisinin “genç kızı” Persephone’nin ayinlerinden ve yeraltı dünyasına yolculuğundan söz edip duruyor?

Kampüste yeni bir cesedin bulunmasıyla, Mariana’nın suçlunun Fosca olduğunu kanıtlama çabası onu çöküşün kıyısına sürükleyecek bir saplantıya dönüşüyor.

Sessiz Hasta ile Goodreads Yılın En İyi Gerilim Romanı ödülünü kazanan Alex Michaelides’den, bugüne dek 40 dile çevrilmiş, soluksuz okuyacağınız bir roman.

“Michaelides’in uzun zamandır beklenen romanı… Anlatımı kuvvetli ve karşı konulmaz.”–NEW YORK TIMES

Alex Michaelides: 1977 yılında Kıbrıs'ta, Kıbrıslı Yunan bir baba ile İngiliz bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Cambridge Üniversitesi Trinity College'da İngiliz edebiyatı okudu. Üç yıl psikoterapi okudu ve iki yıl genç yetişkinler için güvenli bir birimde çalıştı. Bu çalışma, ilk romanı Sessiz Hasta için malzeme ve ilham kaynağı oldu. Michaelides halen Londra'da yaşıyor.

Yorumlar

  1. Bazı kitaplar veya yazarlar çok abartılıyor gerçekten. Basit dille yazılmış kitapları ben de sevemiyorum. Bir de mitoloji konusu her yerde karşımıza çıkıyor artık sıktı, ilgi çekmek için polisiye, gerilimlere hep koymaya başladılar. Doğrudan mitoloji konusu işlenir ona bir şey demem de her şeyin içine kattıklarında hoşlanmıyorum. Tanıtım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurgusu güzel olursa mitoloji de diğer şeylerde olur da burada her şey çok kopuk kopuktu sevmedim. Ben teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  2. Sanırım ilk romanı çok tutunca onun rüzgarından faydalandı yazar. Bana da çok yavan ve sıradan geldi. Hemfikiriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkinci kitabın stresi vardır kesin. Aynı fikirde olmak güzel:) Teşekkürler, sevgiler:)

      Sil
  3. sessiz hasta çok heycanlıydı, eren de bu kitap ilki kadar iyi diyil dediydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle yanlış kitaptan başlamışım ama yazarın dilini de sevmedim. Sevgiler:)

      Sil
  4. Ben bu kitabın ilk ismini sevmiştim. Ama sonrasında biraz bakınınca yok dedim kalsın, pişman değilim. 🤭

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsabet olmuş o zaman:) başka kitaplara artık, sevgiler:)

      Sil
  5. Ben belki ilk romanı sevdiğimden çok kötü bulmadım ama dediğiniz gibi sonu çok zorlama, çok saçmaydı, elinize sağlık Gül Hanım, keyifli okumalar, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ilk kitaptan başlamalıymışım ama oldu bir kere:( Size de keyifli okumalar Eren Hanım, çok teşekkürler

      Sil
  6. Farklı kitaplar okumanızı takdir ediyorum ama bazen yanılıyor insan. Bir bakıyorsunuz hiç üzerine düşmediğiniz bir kitap size muhteşem geliyor bir bakıyorsunuz popüler bir kitap sizi hayal kırıklığına uğratıyor. Kitabın arka yüzünü okuduğumda bana göre değil bu derdim. Fakat bazen de yanılabiliyoruz dediğim gibi. Yazarı duymadım, adından Yunan olduğunu tahmin etmiştim. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tip kitapları arada değişiklik olsun diye okuyorum, yazarın özgeçmişine baktığımda daha iyi olacağını ummuştum ama olmadı. teşekkürler:)

      Sil
  7. bazı kitaplar sadece ödül alır gerçekten de o kadar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk kitabı ödül almış ve o kitabın iyi olduğuna dair herkes hemfikir görünüyor. Bunda biraz ikinci kitabı da yazmalıyım stresi olduğunu düşünüyorum. Teşekkürler.

      Sil
    2. sanırım haklısınız ben yanlış anlamışım ^^

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANDRÉ MAUROIS - İKLİMLER

SEZGİN KAYMAZ - Kün

LOU ANDREAS-SALOMÉ - RUTH