MAXIME CHATTAM - KARANLIĞIN SOLUĞU

Bu romanı kütüphaneden aldım, yazardan daha önce de okumuştum iyidir diye düşündüm... karakterler Annabel ve Brolin'i sevdim, sürükleyiciydi de fakat cinayet sebebi bana çok iğrenç geldi o yüzden romanı sevmedim... ben bu tip kitapları değişiklik olsun, kafam dağılsın diye okuyorum, irrite olmak için değil, o yüzden okumasam daha iyiymiş...

Yazar: Maxime Chattam

Çevirmen: Ali Cevat Akkoyunlu

Özgün Adı: In Tenebris

Sayfa Sayısı: 416

Basım Yılı: 2006 (3. Baskı)

Yayınevi: Doğan Kitap

New York’ta düzinelerce insan tuhaf koşullar altında kaçırılmış, pek çoğu bulunamamıştır. Kurtulanlardan biri olan ve kafa derisi yüzülmüş halde bir parkta ortaya çıkan Julia, cehennemden kaçtığını ve bizzat Şeytan’ı gördüğünü iddia eder. O sırada Saint Edwards Kilisesi’nin sunağı da kanla yıkanmaktadır… Eski profil uzmanı Joshua Brolin’in de yardımıyla soruşturmayı yürüten genç polis Annabel O’Donnel, yeni bir ilahi varlığın, Caliban’ın yüceltildiği gizemli bir tapınağın izlerine ulaşır. Peki, bu topluluğun amacı nedir? Kafa derileri yüzülmüş tam altmış yedi insanı gösteren şok edici fotoğraflar ne anlatmaktadır? Soruşturma ilerledikçe, kendilerini akla hayale sığmayacak bir canavarlığın ortasında bulurlar. Yapmaları gereken tek şey, hastalıklı bir adamın zihnini kavrayabilmektir. Maxime Chattam, eşsiz üslubuyla Karanlığın Soluğu’nda son derece esrarengiz ve bir o kadar da dehşet verici bir dünyaya kapı aralıyor.

Maxime Chattam 1976 yılında Fransa'nın Herblay kentinde doğdu. Lise yıllarında tiyatro dersleri almaya başladı. Üniversite yılları küçük rollerle geçti, ancak bu arada öykü ve roman denemeleri yazmaya başlamıştı. Daha sonra polisiye tutkusunu gerçekleştirmek için bir yıl kriminoloji eğitimi aldı. Adlî tıp, suçlu psikolojisi ve kriminal polislik konularında da kendini geliştirdi. Ve ilk romanı “L’ame du Mal” (Kötü Ruh) 2002 yılında yayımlandı. Onu aynı kahramanın hikâyelerini anlatan iki roman izledi: “In Tenebris / Karanlığın Soluğu” (2003) ve “Malefices / Kara Büyü” (2004). Yazarın Türkiye'de Doğan Kitap tarafından çıkarılan öteki yapıtları şunlardır: "Le sang du temps / Zamanın Kanı" (Mart 2008), "Les Arcanes du Chaos / Kaosun Sırları" (Temmuz 2008), Le theorie Gaia / Gaia Teorisi" (Ağustos 2009)

Yorumlar

  1. bu türler sana uygun değil tabiii :) yoktun yolculuktaydın herhaldee :) tenis, bilardo iyiydi bu aralar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok azını seviyorum zaten ama bu çok rahatsız ediciydi. Yok buradaydım da pek aktif değildim herhalde:) Snooker çok iyiydi izlemeye doyduk:) Avustralya Açık'ı da izledim ama daha çok finale doğru izleyebildim:)

      Sil
  2. dizilerim geldi hanıııım :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANDRÉ MAUROIS - İKLİMLER

SEZGİN KAYMAZ - Kün

LOU ANDREAS-SALOMÉ - RUTH