ADRIANA TRIGIANI - AYAKKABICININ KARISI

Aslında bu kitabı okumayı planlamamıştım, fuarda Koton Kitap standındaki görevli ile epey sohbet edince kitap almadan gidersem çok ayıp olacak gibi geldi ve ben de bu romanı seçtim... öncelikle beklediğimden iyi çıktı, okuma tempomun düştüğü (yaz aylarını sevmiyorum) bu günlerde rahat okunan, yormayan bu roman çok iyi geldi...

Hikaye aşağıdaki arka kapak açıklamasında detaylı bir şekilde anlatıldığı gibi Kuzey İtalya'da başlıyor, Amerika'da devam ediyor... ilk etapta aşk hikayesi gibi görünse de daha çok Amerika'ya göçen İtalyanların başarılı olmak ve o ülkede tutunmak için nasıl çabaladıklarını, ailelerine ve ülkelerine olan özlemlerini anlatıyor... sonuç olarak bir yaz kitabı arıyorsanız deneyebilirsiniz...

Yazar: Adriana Trigiani
Çevirmen: Alp Sanlı
Sayfa Sayısı: 560
Basım Yılı: 2015
Yayınevi: Koton Kitap

Ödüllü bir oyun yazarı, dizi senaristi ve belgesel film yapımcısı olan Adriana Trigiani'nin kendi aile hikâyesinden esinlenerek yazdığı, sürükleyici tarihi bir destan niteliğindeki romanı Ayakkabıcının Karısı, Koton Kitap etiketiyle okurla buluştu.

İtalyan Alpleri'nde, birbirinden çok uzak olmayan köylerde büyüyen ve talihsiz bir olay sonucunda tanışan Enza ve Ciro'nun aşk hikâyesi, bir yüzyılın dönümünde hayatın karşılarına çıkardığı sürprizlerle inişli çıkışlı bir yol izler. Bu romanda kilisenin rahibini genç bir kızla öpüşürken yakalayan Ciro'nun ağabeyinden ve himayesinde büyüdüğü rahibelerden koparılarak manastırdan uzaklaştırılmasıyla Ciro ve Enza haberleşme olanağı bulamadan koparlar. Ciro'nun gizlenmek için New York'un Küçük İtalya'sında saklanmaya yollanması ve Enza'nın da birbiri ardına yaşadıkları facialardan sonra para kazanmak için babasıyla birlikte geçici bir süreliğine Amerika'ya gitmesiyle kader talihsiz âşıkları tekrar bir araya getirir ancak o sırada, Enza operanın büyüleyici dünyasına ve büyük şarkıcı Enrico Caruso'nun yaşamına çekilirken, bir ayakkabıcının yanında çıraklık yapan Ciro'nun Birinci Dünya Savaşı'nda savaşmaya gitmesiyle bir kez daha ayrılırlar. Yine de kader ağlarını örmektedir ve aşklarının gücü hayatlarını sonsuza dek değiştirmek üzere iş başındadır.

Yorumlar

  1. Kolay okunabilir bir kitap gibi geldi. Emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebemkuşağı evet öyle:) yorumunuz için çok teşekkür ederim sevgiler:)

      Sil
  2. Yaz benim için de pek verimli geçmiyor, oysa ne kitaplar okuyacağım diye başlamıştım :)) Bu mevsimde en güzeli böyle kitaplar bence de.. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak, ben önce sıcaklardan diye düşünmüştüm ama tam öyle de değil:( ne yapalım bu tip kitaplarla devam edelim:) teşekkürler, sevgiler:)

      Sil
  3. kuzey italya ise okunur ismi bile hoşmuş :)

    YanıtlaSil
  4. İlginç bir kitaba benziyor, merak uyandırıcı, ben de yaz aylarını sevmiyorum özellikle yazın ben de sizin gibi hafif kitaplarla tempomu yükseltmeye çalışıyorum:)) keyifli okumalar, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet yazı böyle geçirmekte fayda var:) teşekkürler, sevgiler:)

      Sil
  5. bazen böyle kitaplar okuma hızına da katkı yapıyor çünkü kolay okunması okuru motive ediyor diye düşünüyorum . Keyifli okumalar olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle:) özellikle de yazın:) keyifli okumalar, sevgiler:)

      Sil
  6. arada kolay okunan kitaplar gerekiyor gerçekten de.yaz aylarında benim de okuma hızım baya düşüyor:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıcak her şeyi etkiliyor, neyse ki her duruma uygun kitaplar buluyoruz:)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANDRÉ MAUROIS - İKLİMLER

SEZGİN KAYMAZ - Kün

LOU ANDREAS-SALOMÉ - RUTH