HARUKİ MURAKAMİ - KADINSIZ ERKEKLER

Bu ayı iki kitapla tamamlayacağımı düşünmüştüm ama eski ve sevgili dostum Murakami'nin ne kadar muhteşem olduğunu unutmuşum... Kadınsız Erkekler kitabını çıkar çıkmaz almış, öykü olduğu için de bir türlü elim gitmemişti... açıkçası sevmeyeceğimi, keyifle okuyamayacağımı düşünüyordum... ne büyük bir yanılgı!! bayıldım resmen... eski romanlarının tadını aldım, elimden bırakamadan okudum, en sevdiklerimden biri oldu...

Ayrıca bana sanki roman okuyormuşum gibi de geldi, kitapta yedi öykü var ama hepsi aynı tema ile yazılmış, bütünlüklü bir yapısı vardı veya ben öyle hissettim, ara vermeden merakla peşi sıra okudum... 

Yalnız, pek sosyal olmayan ama hisleri güçlü erkekler, aldatan kadınlar, kadınları çözmeye/anlamlandırmaya çalışan erkekler şeklinde bir döngüsü olan öykülerdi, sanki yazar bir serzenişte bulunuyor gibi geldi, özellikle Kino öyküsünü çok sevdim, Aşık Samsa çok sevimliydi (Kafka'ya hoş bir selam olmuş) velhasıl kitabı çok beğendim, herkese hararetle öneririm... 

Yazar: Haruki Murakami
Çevirmen: Ali Volkan Erdemir
Sayfa Sayısı: 224
Basım Yılı: 2016
Yayınevi: Doğan Kitap

“Bir kadını yitirmek, tüm kadınları yitirmek demek…”
Doğan Kitap tarafından 2016 yılında yayımlanan Haruki Murakami’nin Kadınsız Erkekler adlı eseri, özlem, ihanet, ölüm, terk ediliş, vaz geçiş nedeniyle yalnız kalan birkaç erkeğin öyküsünün anlatıldığı bir hikaye derlemesidir.

“Bir gün sen de kadınsız erkeklerden olacaksın. O gün en ufak bir uyarı, küçücük bir ipucu vermeden; önsezi olarak hissettirmeden ya da içine doğmadan; kapını çalmadan, hiç beklemediğin bir anda seni bulacak. Bir köşeyi döndüğünde, aslında çoktan oraya varmış olduğunu anlayacaksın. Geriye dönmek mümkün olmayacak. O köşeyi bir kez dönünce, orası artık senin için mümkün olan tek dünya olacak. O dünyada sen kadınsız erkeklerden biri olarak anılacaksın. Hep bu soğuk çoğul eki ile... "  
Haruki Murakami – Kadınsız Erkekler adlı eserinden bir alıntı.

Yorumlar

  1. Kitabın ismi çok ilginç zaten. Çok teşekkürler Gül'cüğüm, not aldım. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu isimde Ernest Hemingway'in de bir öykü kitabı var, yazarların bu isme ilgisi var belli ki:)) ben teşekkür ederim Müjde Hanım, sevgiler:)

      Sil
  2. Murakami ile istikrarsız bir ilişkimiz var ne yazık ki ama bunu not ettim , bakalım bu defa tutacak mı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin bakalım:)) Teşekkürler Eylem Hanım, Sevgiler:)

      Sil
  3. Sıraya alınabilir sanki. Merak ettim 🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdullah Bey, Murakami seviyorsanız deneyin derim, teşekkürler:)

      Sil
  4. bunu da listeme ekledim, iyi bir Murakami okumayalı çok oldu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifli okumalar olsun Eren Hanım, sevgiler:)

      Sil
  5. Ben bu kitabı okurken Japon kültürüne bir daha hayran kaldım.
    Bizde ayrılık vs. Icin işlenen kadın cinayetlerini gördükçe ...
    Çok sevmiştim bu Murakami kitabını ve haklısınız bana da roman tadında gelmişti.
    Sevgiler .❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi? ben de böyle sakin sakin anlatmalarına şaşırdım:) güzel kitaptı, yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Sevgiler:)

      Sil
  6. Sayın Gül Hanım, Murakami'nin "Haşlanmış Harikalar Diyarı ve Dünya'nın Sonu" adlı eseri hakkındaki görüşlerinizi benimle paylaşırsanız bahtiyar olurum.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Bahadır Bey, Haşlanmış harikalar diyarı Murakami'nin sevdiğim bir romanıdır ama diğer kitaplarına nazaran oldukça kasvetli ve karamsar yazılmıştır. Murakami kitaplarında gerçek dünya ile gerçeküstü dünya birbirine karışır hep ama bunda tamamı gerçeküstüydü diye hatırlıyorum ve mecaz kullanımı çok fazlaydı. Asıl anlatmak istediği kendi kafamızda kurallar koyuyor, etrafımıza duvarlar örüyoruz, sonra da bu duvarları aşmaya çalışıyor ve mutsuz oluyoruz ve kendimizi kapana kısılmış hissediyoruz. Özetle böyleydi. Murakami romanları genelde neşelidir bu bana üzücü gelmişti biraz ama yine de en sevdiklerimden biridir. Umarım açıklayıcı olmuştur. Sevgiler:)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANDRÉ MAUROIS - İKLİMLER

SEZGİN KAYMAZ - Kün

LOU ANDREAS-SALOMÉ - RUTH