MİNE G. KIRIKKANAT - MADRİD

Mine Kırıkkanat'ın Yolculuklar- İzlenimler başlığı altında yayımladığı, okuduğum ikinci kitap Madrid oldu... Kırıkkanat'ın çeşitli tarihlerde yazdığı 41 adet makaleden oluşuyor, anıları da var, tarih, siyaset ve sanat konuları da... okuyun derim...

Yazar: Mine G. Kırıkkanat
Sayfa Sayısı: 172
Basım Yılı: 2018
Yayınevi: Kırmızı Kedi

Eski bir sevgiliye aşk mektubu yazmak zordur.Zordur sevdanın sürdürdüğünü anlatmak,yıllarınızı ve günlerinizi paylaşmış olana.Bütün güzel sözler söylenmiş,bütün övgüler eskitilmiştir. Yenilerini bulmak kolay değildir o sözlerin.
Sevgilim Madrid’e birkaç yıl aradan sonra yeniden kavuştuğum gün, sanki onu ilk kez görüyormuş gibiydim.Hiç sahtekarlık yapmama gerek kalmadan, bol bol kayboldum.Bir güzel kentin kollarında kaybolmak hoştur inanın.
Mine G. Kırıkkanat Paris ve Newyork kitaplarının ardından senelerce kaldığı Madrid’e dair anılarını anlatıyor. İspanya’nın tarihi , içinden geçtiği politik süreçler kadar ateşli dansları ve boğa güreşi de sayfalarda yerini alıyor.

Yorumlar

  1. Yazarın tarzını seviyorum, merak ettim bunu da, keyifli okumalar Gül Hanım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mine Hanım'ı ben de çok seviyorum, bu şehir yazıları da (daha önce Paris'i okumuştum) farklı bir tat veriyor. Size de keyifli okumalar, sevgiler:)

      Sil
  2. gaste yazıları yani hıms okumayım ama yazarı seviyom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet zamanında gazetede yazdığı makaleler, ben de yazarı çok seviyorum:)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANDRÉ MAUROIS - İKLİMLER

SEZGİN KAYMAZ - Kün

LOU ANDREAS-SALOMÉ - RUTH