MİNE G. KIRIKKANAT - PARİS

Bu kitap M. Kırıkkanat'ın çeşitli tarihlerde yazdığı kırkbeş makaleden oluşuyor, ben hatırat olarak etiketledim, kitabın üzerinde yolculuklar/izlenimler yazıyor ama bu yazılar, kültür-sanat, siyasi, gezi, anı şeklinde de sınıflandırılabilir... Paris'in şehir olarak anlatımının yanısıra, yazarlar, şairler, film yıldızları, politikacılar gibi tarihe iz bırakmış bir çok kişiden bahsediyor, sık sık İstanbul ile karşılaştırma yapıyor ve keyifle sizi peşiden sürüklüyor...

Mine Kırıkkanat'ın muhteşem anlatımıyla çok sevdiğim bir kitap oldu, size de hararetle öneririm...

Yazar: Mine G. Kırıkkanat
Sayfa Sayısı: 180
Basım Yılı: 2017 (3. Baskı)
Yayınevi: Kırmızı Kedi

“Büyük kentler insan gibidir. Mangal gibi yürek ister onları sevmek için. İğrençlik ve güzellikleri, cücelik ve yücelikleriyle kucaklamak gerekir. Sabahları Paris’te uyanmak heyecan vericidir. Gözünüzün kucaklamaya yetmediği koca kent, dev bir dizelin muhteşem temposuyla homurdanmaktadır. Gece düşen nabız, sabah beşe doğru güçlenir. Yattığınız yerde kıpırtısız, gözlerinizi sıkı sıkı yumup dışarıda olan biteni dinlersiniz: Binlerce metrosu, treni, arabası, otobüsü ve “Seine” üzerinde hizmete giren hızlı nehir otobüsleriyle, kentin kan dolaşımı çoktan başlamıştır.”

Mine G. Kırıkkanat dünyanın en romantik kentini, Paris’i anlatıyor. Kafelerinden kiliselerine, tarihinden siyasi geçmişine, şehre dair ne varsa paylaşıyor. Yaşadıklarını ve gördüklerini keyifli bir dille, Paris’in havasını taşıyan kalemiyle kağıda döküyor.

Yorumlar

  1. Hep filmlerde görüp, romanlarda okuduğum Paris'i görmeyi ben de çok isterdim. Eline sağlık Gül'cüğüm, okumak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyülü bir şehir, kültür sanat muhteşem, kitabı okudukça bizim ne kadar çorak bir iklimde kaldığımızı daha çok fark ettim. keyifli okumalar Müjde Hanım teşekkürler:)

      Sil
  2. Alıntıyı sevdim :) Kitabı görmüştüm ama bende merak uyandırmamıştı. Farklı zamanlarda yazdığı makalelerden oluşması falan dikkatimi çekti :) Okumak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Güneşim; umarım seversiniz, sevgiler:)

      Sil
  3. Kırıkkanat okumayı seviyorum , bilmem ki ilk sizde mi görüp başladım okumaya , şimdi düşündürdü , bu kitabı yok elimde ama derhal edinilecekler arasında yerini aldı , teşekkürler:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylem Hanım, Kırıkkanat ortak noktamız çok hoş, Mine Hanım yazsın biz okuyalım sevgiler:)

      Sil
  4. hımm gasteciydi o di mi, dikkatimi çekmemiş hiç :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deeptone; gazeteci evet üstelik de en iyilerinden biri.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANDRÉ MAUROIS - İKLİMLER

SEZGİN KAYMAZ - Kün

LOU ANDREAS-SALOMÉ - RUTH