NİHAT GENÇ - İSLAMCI EROL NASIL ÇILDIRDI?

Atam Işıklar İçinde Yat...

Tamamen tesadüf olarak bu kitap bu güne denk geldi... Ulu Önderimiz Atatürk’ün ne kadar haklı olduğunun ispatı gibi...

Erol:‘’Gözlerimizin önünde ‘inancımı yaşamak istiyorum’ gibi mazlum mağdur bir hak talebinin arkasında gizlendiler, çok sonra meğerse ‘İnancımı yaşamak istiyorum’ demek ‘seni kendi ceza anlayışıma göre yargılayacağım’ demekmiş, onu anladık’’ (syf 37)

İslamcılar tadını çıkarıp huzuruna eremedikleri hayatı kapitalistler gibi parayla satın aldı. Müslüman komşularına saldırarak, kutsal bir kurtuluş savaşıyla kazanılmış toprakları ‘murdar topraklar’ haline getirdiler. Güya mücadele ettikleri bir hayat düzeninin taklitçisi, yancısı, sonradan görmesi olmayı mutlulukla kabul edip zafer diye kutladılar, (syf 120)

Mutlaka Okuyun...


Yazar:  Nihat Genç
Sayfa Sayısı : 176
Basım Yılı : 2015 (4. Baskı)
Yayınevi : April

İslamcı Erol Nasıl Çıldırdı? tüm dünyanın merak ettiği, hepimizi düşündüren büyük soruya cevap veriyor: Nasıl oldu da "Sade Müslümanlık" yıkıcı bir ideolojiye dönüştü?

Nihat Genç, olağanüstü bir anlatımla, felsefi, psikolojik, siyasi, sosyolojik tespitler eşliğinde gerçekleri önümüze seriyor. Roman, bir kişinin, zihniyetin ve toplumun dönüşümünü arka planıyla birlikte anlatıyor. Cemaat içinde yalnızlık çeken Erol, insan sarrafı Aysun, kibirli ve riyakar Bahri Abi, avanesi Osman, cilveli medya maymunu Nur, dünyanın en mazlum güzeli Dua... Öbür dünyadan fırlatılan cesetler, vicdanın cephanesi, bir saniye süren aşk ve ruhsuzlar ile beyinsizlerin hiç bitmeyen savaşı... 

-Bir kitabevinde çay içerek sessizce oturan insanlar niçin ve neden canavarlaştılar?
-Gönül huzuru peşindeyken, nasıl hırslı, vahşi kapitalistler haline geldiler?

Yakın dönemde yaşanan kültürel evrimi, şiirsel bir hızla, felsefi tespitler ve unutulmaz gözlemler eşliğinde okuyacaksınız. 

-Manevi bir yolculuğun rotası nerede değişip sapıyor?
-Hangi yalanlar zinciri, daha büyük yalanlara ve şiddete bağlanıyor?
-"Hakikati" arayan yoksullar nasıl doyumsuzca lüks peşinde koşmaya başlıyor?

İslamcı Erol Nasıl Çıldırdı? zihin açıcı, sürükleyici, heyecan dolu bir roman.

Yorumlar

  1. Çok iyi bir tesadüf olmuş:) Bu türlü kitaplara pek yer vermiyorum. Ama artık bunlarada okuma zamanı ayırmam gerektiğini hissediyorum. Sağol Gül.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de epeyce aralıklı okuyorum çünkü sinirim bozuluyor :( özellikle Nihat Genç çok iyidir bir ara bak bakalım... sen de sağol, sevgiler :)

      Sil
  2. kesinlikle okuyacaklarım arasında , ne zaman bilmiyorum ama elime geçer geçmez bekletemeyeceğim kitapların arasında yerini alacak .

    YanıtlaSil
  3. bunu okumadım ama nihat genç severim hatta tanıştım yaaa ankarada o kızılayda hep aynı kafeçaycılarda oturuyoo dolaşıyo hep cinstir kendisi :))

    YanıtlaSil
  4. ayrıca bu da okunur diyosun yaniii :) kitabın adı bile yeter yaa :)

    YanıtlaSil
  5. "Erol:‘’Gözlerimizin önünde ‘inancımı yaşamak istiyorum’ gibi mazlum mağdur bir hak talebinin arkasında gizlendiler, çok sonra meğerse ‘İnancımı yaşamak istiyorum’ demek ‘seni kendi ceza anlayışıma göre yargılayacağım’ demekmiş, onu anladık’’ (syf 37)"

    Dehşete düştüm nasıl bir psikoloji ile yazılmış bu! Nasıl ağır bir suçlama.. Lakin bu şekilde bakan insanlara denilecek tek şey; Kişi kendinden bilirmiş işi..

    YanıtlaSil
  6. Duydum bu kitabı ben de okuyacağım .
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba
    Nihat Genç sevdiğim üniversite iken programlarını takip ettiğim bir yazar. İki defada konferansına gitmiştim. Aslında ciddi konularda konuşmasına rağmen halk kültüründen, insanları çok güldüren bir yanı da var. Kendisini sevmeme rağmen utanarak söylüyorum ki şuana kadar bir tane bile kitabını okumadım. Hemen bir tanesini önümüzdeki sene için listeme ekleyeceğim. Sizin önereceğiniz bir kitap olursa ilk onu okuyabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, benim okuduklarım (Bizi Kandırası Umman Bulunmaz, Aslanlı Yola Doğru, Direniş Günleri) son dönemin siyasal olaylarına ilişkindi. ilginizi çekiyorsa hepsi çok iyiydi... Birde elimde daha eskiden yazılmış İhtiyar Kemancı var onu henüz okumadım ama çok övülen bir eseri olduğunu biliyorum, ona da bir bakın... iyi okumalar, teşekkürler...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANDRÉ MAUROIS - İKLİMLER

SEZGİN KAYMAZ - Kün

LOU ANDREAS-SALOMÉ - RUTH