NERMİN YILDIRIM - DOKUNMADAN


Yukarıda Tüyap Kitap fuarından aldığım kitapları görüyorsunuz, diğerlerinde de aklım kaldı ama ancak bu kadarını taşıyabildim:))

Gelelim Dokunmadan'a; Nermin Yıldırım'ı seviyorum (bu okuduğum 3. kitabı) ama bu roman için ne söyleyeceğimi pek bilemiyorum... İlk 100 sayfa iyiydi (hatta beşik kertmesi muhabbeti mükemmeldi), nasıl ki hikaye Memleketimin Hallerine evrildi, bütün ilgimi kaybettim... akıcı bir kitaptı o yüzden sonuna kadar okumak zor olmadı ama keşke yazar sadece Adalet'in hikayesini anlatsaydı, ülkede yaşananları konu edeceğim diye şehirden şehire dolaştırıp romanı gereksiz uzatmasaydı sevebilirdim... maalesef bu da bana uymayan kitaplar arasına girdi...

Yazar: Nermin Yıldırım
Sayfa Sayısı: 320
Basım Yılı: 2017 (6. Baskı)
Yayınevi: Hep Kitap

Adalet, yirmi dokuz yaşında genç bir kadın. Hayata ve insanlara dokunmadan, ne mutlu ne mutsuz, öylesine yaşayıp gitmektedir. Ta ki doktoru, ölümcül bir hastalığa yakalandığını söyleyene dek... Hastalığı için kendini suçlayan Adalet, hayatını didik didik ederek, ilk günahını, masumiyetini kaybettiği ilk gerçek suçunu bulmaya çabalar. Bu uğurda çıktığı yolda kendiyle de, içinde yaşadığı ülkeyle de yeniden tanışacaktır. Dokunmadan, kahramanın hayatı sorguladığı, değişimi yaşadığı ve belki de aşka rastladığı sürükleyici bir yolculuğa davet ediyor okuru.

Yorumlar

  1. Buralarda da kitap fuarı zamanı bir gelse bende neler neler alacağım :)) Bana uymadı demişsin. Hiç okuma isteği uyandırmadı bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Güneşim; zamanı gelince iyi alışverişler o zaman:) bu kitabın çok seveni var yalnız, kesin kararınızı vermeden onların yorumlarına da bir bakın. Teşekkürler, sevgiler:)

      Sil
  2. İnsanın ilk günahını, ilk gerçek suçunu arama yolculuğu çok ilginç geldi bana. Bunu yapmak için illa ölümcül bir hastalığa yakalanmayı beklemek gerekmiş demek ki. Okumadığım hatta ismini ilk kez duyduğum bir yazar ama çok ilgimi çekti konu. Emeğine sağlık Gül'cüğüm, okumak isterim. Bakalım nasıl bir suçla karşılacağım?
    Çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde Hanım, Adalet'in hikayesi güzel zaten benim ona sözüm yok. Ben sadece son zamanlarda tarzı olsun olmasın tüm yazarların romanlarının bir köşesine Ulusa Sesleniş bölümleri sıkıştırmasına itiraz ediyorum. Romanın bütünlüğünü bozuyorlar. Oysa seslerini duyurmak için bir sürü platform var mesela siz kendi blogunuzda benzer sorunlara yer veriyor söyleyecek sözünüzü sarf ediyorsunuz. Yazarlarda gazetede, blogda, röportajlarda, söyleşilerde vb. yerlerde görüş beyan etsinler ama şu romanları hikayeleri bir rahat bıraksınlar artık. Tabii baştan beri siyasi/düzeni eleştiren kitap yazanları hariç tutuyorum o ayrı. Biraz uzun oldu kusuruma bakmayın:) teşekkür ediyorum, sevgiler:)

      Sil
  3. öncelikle yeni kitaplarınız hayırlı olsun, güle güle okuyurun:) fındık kabuğu ve japon sevgili'yi hemen okuma listeme ekledim:)) Bu roman için keşke uzatmasaydı, sanki belli bir sayfa sayısı doldurma gerekliliği varmış gibi.. teşekkürler paylaşımınıza, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Eren Hanım, size de iyi okumalar:)
      Bu kitapta yazar ülkenin hallerine dair düşüncelerini söylüyor, sadece ben böyle şeylere çok takıyorum o nedenle bana göre uzatıyor, yoksa başka birine çok normal gelebilir. Dediğim gibi çok fazla seveni var bu kitabın. Teşekkürler, sevgiler:)

      Sil
  4. Nedense birseyler engel oldu bu kitabı okumama. Okumadım eski kitapları var onları okuyayım ben de olmazsa.
    Sevgiler .❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat İzlerim; ben de ilk gördüğümde hasta bir kadını anlatıyor diye üzücü olur okumayayım diye düşünmüştüm ama sonra herkes çok güzel diye yazmaya başlayınca dayanamadım, ilk kararımda kalmalıymışım:) Teşekkürler, sevgiler:)

      Sil
  5. nermin yıldırım hımm okuyum yaniiii.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANDRÉ MAUROIS - İKLİMLER

SEZGİN KAYMAZ - Kün

LOU ANDREAS-SALOMÉ - RUTH