CLAUDINE AUBRUN - lea için cehennem mavisi

Bu aralar çocuk kitaplarına sardığım için bu kitabı gördüğümde dayanamadım ve aldım... aslında konusunu çok sevdim, akıllı, meraklı ve cesur çocuklar, resim sanatı (özellikle duvar resimleri) ve çok özel bir mavinin (çivit mavisi) elde edilişi... bunların ortasında da çözülmesi gereken bir gizem... fakat yazar tüm olayları kısa kısa geçiyor ve geliştirmeden bırakıyor, başka biri yazsa çok güzel bir roman olabilirmiş, bu haliyle bana biraz hafif kaldı, belki kendi yaş grubuna uygun olabilir... 

Yazar: Claudine Aubrun
Çevirmen: Nihan Özyıldırım
Özgün Adı: Bleu d'enfer pour Léa
Sayfa Sayısı: 94
Basım Yılı: 2006
Yayınevi: Can

Toulouse'da yaşayan Lea, liseye bu kentte devam edecek olan arkadaşı Hugo ile bunaltıcı sıcağın altında sokakları arşınlamaktadır. Bir yandan Hugo'ya kalabileceği bir oda ararlarken öbür yandan kenti süsleyen çok özel duvar resimlerini keşfederler. Aynı ressamın elinden çıktığı belli olan ve özel bir boyayla yapılmış olan bu resimlerin üzerlerinin karalandığını fark eden iki meraklı arkadaş, bu esrarengiz sokak ressamının izini sürmeye başlarlar. Paul Belmere kimdir? Resimlerinde kullandığı özel mavi rengi nasıl elde etmektedir? Resimleri karalayanlar sadece basit birer sanat düşmanı mıdır? Bu sorulara aradıkları yanıtların peşine düşen Lea ve Hugo kendilerini gizemlerle dolu, kökleri çok eskiye dayanan bir hikayenin tam ortasında bulurlar. Tehlike düşündüklerinden çok daha büyüktür ve çok yakınlarındadır..

Yorumlar

  1. Konu çok hoşuma gitti. Sıradan bir konu değil, resim yapmayı da sevdiğimden o rengi nasıl bulmuş, hangi renkleri karıştırmış meraklandım, okumak isterim. Eline sağlık Gül'cüğüm. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet konu çok hoş ama o kadar kısa kısa anlatmış ki bir eksiklik hissediyorsunuz. Çok beklentiye girmeden okunabilir belki. Çok teşekkürler Müjde Hanım, sevgiler:)

      Sil
    2. Yazmayı unutmuşum Müjde Hanım, renkleri karıştırmıyor çivitotu diye bir bitki varmış ondan elde ediliyormuş önceki zamanlarda, ondan bahsediyor. Sizi yanıltmış olmayayım:)

      Sil
  2. kızıma sorayım belki isterse alıp okusun bunu...teşekkürler canım....

    YanıtlaSil
  3. çocuk kitaplarını ben de çok seviyorum, hele son ara bol bol okudum, özellikle Hanzade Servi'yi tavsiye ederim Gül Hanım, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam H. Servi'ye de bakayım. Teşekkürler Eren hanım, sevgiler:)

      Sil
  4. Çocuk kitapları okumayı seviyorum ama keşke kısa kısa geçilmeseymiş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar belki bilerek yapmıştır çocuk kitabı ya sıkılmadan okusunlar diye:) bilemedim. Teşekkürler, sevgiler:)

      Sil
  5. Çok güzel bir tanıtım olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Ele geçen ne tür kitap olursa olsun okumak iyidir. Bazısı basit gelebilir, bazısından çok şey öğrenebilirsin. Bazısı sıkıcı bazısı eğlencelidir. İşin garibi bütün bunlar okuyan kişiye göre değişiklik gösterir. Beni okumaya yönlendiren yoktu çocukluğumda. Hiçbir öğretmenim kitap okumayı teşvik etmedi. Çok sonraları bundan zevk almaya başladım. Eşim sağolsun, ders kitapları dışında ilk kitabımı evlendikten sonra bitirdim. Belki de okumaya bahsettiğiniz türden kitaplardan başlamak bir başlangıç için gerekliydi. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız, çocuklar aileleri özellikle öğretmenleri tarafından okumaya teşvik edilmeliler. Ayrıntılı (katkı yapan) yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  7. Çocuk kitaplarını çok severim resmi de öyle mavi de en sevdiğim renk merak ettim okuyacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifli okumalar size:) Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  8. çocuk kitapları seviyore. hımm, görünce okurums :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANDRÉ MAUROIS - İKLİMLER

SEZGİN KAYMAZ - Kün

TOSHIKAZU KAWAGUCHI - Kahve soğumadan önce