SILVIA MORENO-GARCIA - Yeşimin ve Gölgenin Tanrıları

Bu kitabı arka kapakta yazan Maya tanrıları/dünyası lafından etkilenerek aldım... efsanelerle yoğrulmuş büyülü bir hikaye bekliyordum ama büyülü kısmını bulamadım... ölüm tanrılarından, yeraltı dünyasından, iblislerden vs.den bahsediyor ama bir türlü o ortama giremedim ve hep bu hikaye daha iyi yazılabilirdi düşüncesiyle okudum... buna rağmen masalsı bir yanı var, kolay okunuyor, ana karakter Casiopea çok hoş kurgulanmış, onun peşinde romanın sonuna kadar geliyorsunuz... kadim hikayelere meraklıysanız, büyük beklentiye girmeden deneyebilirsiniz...

Yazar: Silvia Moreno-Garcia

Çevirmen: Mustafa Güdük

Özgün Adı: Gods of Jade and Shadow

Sayfa Sayısı: 344

Basım Yılı: 2021

Yayınevi: İthaki


Nebula En İyi Roman Ödülü Adayı

Locus En İyi Fantastik Roman Ödülü Adayı


Casiopea Tun, büyükbabasının evinin yerlerini temizlemekle meşgul olsa da Meksika'nın güneyindeki küçük bir kasabadan uzaklarda yaşayabildiği bir hayatın hayalini kurar. Ne var ki bu hayat yıldızlar kadar ulaşılmazdır, ta ki karşısına gizemli bir sandık çıkıncaya dek. Sandığı açmasıyla bir Maya tanrısının ruhunu istemeden de olsa serbest bırakır. Böylece sıradan bir genç olan Casiopea, kendini efsanevi bir tanrının yoldaşı olarak bulur ve hem Meksika'ya, hem yeraltındaki Maya dünyasına hem de kendi kaderindeki bilinmezliklere doğru bir yolculuğa çıkar.

Yeşimin ve Gölgenin Tanrıları, Maya mitolojisi ile çağdaş dünyanın kesiştiği karanlık bir peri masalı.

 

Silvia Moreno-Garcia, 25 Nisan 1981'de Baja California'da doğdu ve Meksika'da büyüdü. Anne ve babası radyo istasyonlarında çalışıyordu. 2004 yılında Kanada'ya taşındı. Moreno-Garcia, 2016 yılında Vancouver British Columbia Üniversitesi'nden Bilim ve Teknoloji Çalışmaları alanında Yüksek Lisans Derecesini tamamladı. Şu anda ailesiyle birlikte Vancouver, Britanya'da yaşıyor. The Washington Post'ta köşe yazarlığı yapmakta, NPR'da ise kitap incelemeleri hazırlamaktadır.


Yorumlar

  1. ben kapağa bayıldım Gül Hanım :) elinize sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız Eren Hanım, kapak, kitabı almamın etkenlerinden biri olmuş olabilir:))

      Sil
  2. hımms fantastik gibi, okunabiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fantastik evet, ölüm tanrıları birbiri ile savaşıyor, fena değil:)

      Sil
  3. Kapak benim de çok hoşuma gitti. Fantastik olması da çok güzel, çok severim öyle şeyler. Okunur da kim bilir ne zaman nasip olur... Güzel bir yorum olmuş, kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanı gelir illa ki:) teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  4. Ön sıralara almaya gerek yok denk gelirse bakarsınız:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANDRÉ MAUROIS - İKLİMLER

SEZGİN KAYMAZ - Kün

LOU ANDREAS-SALOMÉ - RUTH