CLAIRE McFALL - Yol Gösteren

YKY'de yeni bir çocuk/gençlik kitabı bulduğum için çok mutluyum... üstelik bir ilk kitap bu ve yazarı çok başarılı, romanı çok beğendim... konuya dair bir şey söylemeyeceğim çünkü arka kapakta gereğinden çok şey yazılmış... keşke bu kadar açık etmeselerdi başlangıç kısmı daha heyecanlı ve meraklı ilerlerdi, buna rağmen çok severek okudum...

Yazar; ölümden sonra nasıl bir şey bizi bekliyor şeklinde bir kurgu ortaya koymuş, çok ilginçti ve iyiydi de... cennet cehennem hikayelerinden daha mantıklıydı... gençlik hikayesi olduğu için aşk da vardı tabii... tek eksik yan (belki ilk kitap olduğu için) son kısmını aceleye getirmişti, biraz daha geliştirse daha iyi olurdu ama bu şekliyle bile başarılı, çok sevdim, okuyun derim...

Yazar: Claire McFall
Çevirmen: Çiğdem Kaplangı
Özgün Adı: Ferryman
Sayfa Sayısı: 336
Basım Yılı: 2015
Yayınevi: YKY 

Babasını görmeye giden lise öğrencisi Dylan, bindiği trenin kaza yapması sonucunda hayatını kaybeder ve kendini ölenlerin gittiği Boş Topraklar'da bulur. Havanın ve manzaranın, ölmüş kişinin o an hissettiklerine bağlı olarak durmadan değiştiği, kötü ruhların kol gezdiği bu tekinsiz yerde, herkese yolculuğunun son durağına kadar eşlik etmekle görevli bir "yol gösteren" vardır. Dylan'ın yol göstereni ise gizemli ve yakışıklı Tristan'dır. Yolculukları boyunca Dylan ve Tristan beraber daha fazla zaman geçirip birbirlerini daha iyi tanıdıkça, zoraki ve geçici bir yol arkadaşlığından ibaret olan ilişkileri başka bir yön almaya başlayacaktır.

Yol Gösteren, hiç beklenmedik bir yerde ve zamanda, hiç umulmadık birinin kılığında çıkagelen ve ölüme meydan okuyan bir aşkın öyküsü. Her sayfası nefes nefese okunan, uzun süre akıllardan çıkmayacak bir roman.



Claire McFall İskoç yazar ve İngilizce öğretmeni. Okumayı ve edebiyata dair yenilikler keşfetmeyi seviyor. Yaş pastalarla arası çok iyi. İlk romanı Yol Gösteren’le (YKY, 2015) Scottish Children Book Award ödülünü aldı. Roman, 2015 yılında İngiltere’nin en prestijli çocuk ve gençlik edebiyatı ödüllerinden Carnegie Medal’a aday gösterildi; ayrıca Grampian Children’s Book Award için kısa listeye, Branford Boase Award için uzun listeye alındı. Yazarın ikinci kitabı ise İskoçya’nın İngiltere’den ayrılmasını konu edinen bir distopya, Bombmaker.

Yorumlar

  1. Konusu ve teması merak uyandırdı. Okuyacağım mutlaka teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Hüsnü Arıkan'ın Ölü Kelebeklerin Dansı kitabı da benzer şekilde ölümden sonraki yaşamı anlatıyor. O kitapta da cennet cehennem kavramları yok. Anlattığınız kitap bana o kitabı anımsattı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç Hüsnü Arıkan kitabı okumadım. Özellikle bu konuyu merak etmiyorum ama bahsettiğiniz kitapta aklımda olsun. teşekkürler.

      Sil
  3. Ne güzel cok merak ettim hemen okuma listeme ekliyorum, kapak da çok hoşmus bu arada:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım seversiniz Eren Hanım keyifli okumalar, sevgiler:)

      Sil
  4. Ölümden sonraki hayatı anlatan bir roman okumamıştım daha önce. Konusu epey ilginç. Yazarın hayal gücünün derinliklerini merak ettim doğrusu. Ayrıca daha önce hiç bir iskoç yazarın kitabını okuduğumu hatırlamıyorum. Guzel bir tavsiye olmuş. Emeğinize sağlık. Saygılarımla. Vesselam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kitabı okumak isterseniz eğer çocuk kitabı olduğunu da dikkate alın derim. Yazarın hayal gücünü de anlatımını da çok sevdim ama çok edebi bir eser beklememek gerek. Teşekkürler:)

      Sil
    2. Tamamdır. Söylediklerinizi dikkate alacağım. Ben teşekkür ederim (:

      Sil
  5. Bu karantina günleri zaten en iyisi okumak ve yazmak bence de... İkisini de bol bol yapıyorum ama kitap stoğum azalmak üzere, endişeliyim! :))
    Bu kitabı merak ettim ben de, iyiye benziyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de kitap stoğum azaldı ve internetten de almayı sevmiyorum. Bakalım ne yapacağım. Teşekkürler:)

      Sil
  6. YKY'nin neredeyse tüm kitapları okunmaya değer. Bu arada kitap mimime seni de davet ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de YKY çok iyi. Blogunuzu okudum, mail adresi nedeniyle yorum bırakamadım ama hazırladığınız mim güzel olmuş elinize sağlık. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  7. hıhım iyimiş okunurmuş tişkir :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANDRÉ MAUROIS - İKLİMLER

SEZGİN KAYMAZ - Kün

LOU ANDREAS-SALOMÉ - RUTH