GUILLAUME MUSSO - Yazarların Gizli Hayatı

Yazarı hiç tanımıyordum (Türkçede epeyce de eseri varmış oysa), kitabın hem ismi hem de kapağı çok ilgimi çekince aldım... ortam çok güzel, cennet gibi bir adada geçiyor, gizem-polisiye denilebilecek bir hikayesi var, gereksiz uzatılmadan merakınızı koruyarak, sürükleyici bir şekilde anlatılıyor... benim asıl hoşuma giden yazar Nathan Fawles üzerinden yazarların hayatının nasıl olduğuna dair anlatılar ile bölümlerin başında yer alan (aşağıya bir kaçını eklediğim) ünlü yazarların aforizmaları oldu... akıcı bir roman arıyorsanız okuyun derim... 









Yazar: Guillaume Musso

Çevirmen: Zeynepgül Atsız

Özgün Adı: La vie secrète des écrivains

Sayfa Sayısı: 222

Basım Yılı: 2023

Yayınevi: Epsilon

 
“Kendinize söylediğiniz gerçekler sadece bir kurgudan ibaretse ne yapabilirsiniz?”
 

Sene 1999. Nathan Fawles halk ve eleştirmenler tarafından beğenilen romanlar yazdıktan sonra birden yazarlığı bıraktığını duyurur. Kariyerinin zirvesindeyken Akdeniz`in en güzel adalarından biri olan Beaumont`ta inzivaya çekilir.
 
2018 sonbaharı. Hevesli bir yazar ve Nathan Fawles hayranı olan Raphaël Bataille, idolünün nerede olduğunu öğrenmek için Beaumont`a gelir. Buraya gelen İsviçreli Gazeteci Mathilde Monney de yazarın sırlarını ortaya çıkarmaya kararlıdır: Nathan Fawles neden yazarlığı bırakmıştır?
 
Aynı zamanda adada gizemli bir cinayet işlenir ve adaya giriş çıkışlar yetkililerce yasaklanır. Bu üç karakter yalan, suç, ihanet, tutku ve bolca yazıyla dolu bir olay örgüsünün karşıt taraflarında yer alır.


“Fransa’nın gerilim kralı!” –New York Times

 
“Musso`nun Fransa`nın en sevilen, çoksatan yazarlarından biri olması şaşırtıcı değil.”–Harlan Coben

Guillaume Musso, 1974 yılında Fransa'nın Antibes ( Alpes-Maritimes ) şehrinde doğdu. Liseyi bitirdikten sonra 19 yaşında Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti. Birkaç ayını New York'ta geçirdi, diğer genç yabancılarla birlikte yaşadı ve dondurma satarak para kazandı. Daha sonra Fransa'ya döndü, ekonomi diploması aldı ve liselerde öğretmenlik yaptı. Mona Lisa'nın Musée du Louvre'dan çalınmasıyla başlayan gerilim türündeki ilk romanı Skidamarink 2001'de yayımlandı.

Musso 2004'de Sonradan, 2005'te Cennette Bir Karışıklık , 2006'da Orada Olacak Mısın , 2007'de Kayıp ve Buluntu,  Bir Gün, Belki 2008'de Sen Olmasan Nerede Olurdum? 2009'da Girl on Paper , 2010'da Girl on Paper ve 2011'de Call from an Angel'i yayımladı. 2009'da Musso, Fransa'da en çok satan 2. yazar oldu ve 2011 Edistat araştırmasına göre, yazar listesinde üçüncü sırada yer aldı. 

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANDRÉ MAUROIS - İKLİMLER

STEFAN ZWEIG - İNSANLIĞIN YILDIZININ PARLADIĞI ANLAR

LOU ANDREAS-SALOMÉ - RUTH