JOHN VERDON - YILAN AVI

Bu romanı kütüphaneden aldım, yazardan daha önce hiç okumamıştım ama yaz aylarında kolay okunur diye düşündüm... öyle de oldu; sürükleyici, klasik bir Amerikan çok satan kitabı... konu biraz uzatılmış sonuca gelmek yerine olduğu yerde daireler çiziyor ama sıkılmadan okuyorsunuz... bir dedektif serisine dahilmiş ama serinin kaçıncı kitabı olduğunu bilmiyorum, tek başına da okunabiliyor, rahat ilerleyen bir kitap arıyorsanız deneyebilirsiniz...   

Yazar: John Verdon

Çevirmen: Ender Nail

Özgün Adı: The Viper

Sayfa Sayısı: 440

Basım Yılı: 2023

Yayınevi: Koridor

John Verdon’ın şimdiye kadarki en sürükleyici polisiyelerinden biri olan Yılan Avı’nda emekli NYPD dedektifi Dave Gurney en tehlikeli düşmanıyla yüzleşiyor!

Eski tenis oyuncusu ve yeni uyuşturucu satıcısı Ziko Slade, küçük çaplı bir suçlu olan Lenny Lerman'ı vahşice öldürmekten yirmi yıl hapis cezasına çarptırılır. Arkadaşının ricası üzerine davayı üstünkörü inceleyen Dave Gurney ortada görünürden çok daha katmanlı bir suç olduğunu anlar.

Gurney olayların perde arkasını araştırırken kendini bir cinayetin baş şüphelisi olarak bulur ve soğukkanlı bir katil tarafından takip edilir. İtibarını kurtarmak için işlenen cinayetleri çözmeye çalışırken kanundan kaçmak zorunda kalan Gurney dedektiflik mesleğine olan sarsılmaz güvenini sorgulayacaktır.

“Verdon'ın Dave Gurney serisinin sekizinci polisiyesi daha ilk sayfadan itibaren büyülüyor. Yılan Avı Verdon'ın neden en iyi polisiye yazarlarından biri olduğunun kanıtı.” Publishers Weekly

John Verdon: 1942 doğumlu Amerikalı yazar John Verdon yazma tutkusunu, asıl mesleği olan reklam sektöründe başarılı bir iş hayatı sürdürdükten sonra eşi Naomi ile beraber taşındıkları, New York'un dışında yer alan kırsal bir bölgede gerçekleştirdi.

Yazar Verdon'un yarattığı David Gurney polisiye serisi yayınlandığı 25 ülkede büyük ses getirdi.

Aklından Bir Sayı Tut ve Gözlerini Sımsıkı Kapat adlı romanlarıyla adından söz ettiren yazar, yarattığı seride; kendi iç dünyasında da fırtınalar kopan, işkolik Dedektif Gurney'in Amerika'da işlenmiş korkunç, esrarengiz ve büyük ses getiren cinayetleri başarılı şekilde çözümünü ele almaktadır.

Yorumlar

  1. verdon hepsini okudum ama oku unut yani o anlık :) gerilim polisiye severim zaten de bu yazar hafif kalıyor yine de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen biraz zaman geçince bende unuturum :) yaz için iyi oldu ama:) Sevgiler

      Sil
  2. İyi bir polisiye okumayalı yıllar oldu galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Polisiye benim favori konum olmadığı için buradaki gibi olanları sudan kitap kategorisinden okuyorum fazla bir şey de beklemediğim için sorun olmuyor:) Sevgiler:)

      Sil
  3. Yazarı hiç okumadım Gül Hanım ama sanırım başka bir kitabıyla başlasam daha iyi olacak.. elinize sağlık, keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANDRÉ MAUROIS - İKLİMLER

STEFAN ZWEIG - İNSANLIĞIN YILDIZININ PARLADIĞI ANLAR

LOU ANDREAS-SALOMÉ - RUTH