SALLY GREEN - DUMAN HIRSIZLARI

1. KİTAP

Bu romanı indirimliler arasında bulup sudan kitaplar kategorisinden okurum düşüncesiyle aldım ama beklediğimden çok daha iyi çıktı ve bloga eklemeye karar verdim... bu kitaptan önce yazarı tanımıyordum, dilimize çevrilmiş Bela üçlemesinden de haberim yoktu, hepsini Duman Hırsızları üçlemesi ile öğrendim...

Konuya gelirsek; Brigant, acımasız bir kral (Aloysius) tarafından yönetilen savaşçı bir ülke, Pitoria ise Kral Arell tarafından yönetilen büyük, varlıklı ve barışçıl bir ülke... Kral Aloysius, kızı Catherine'i Pitoria'nın Prensi Tzsayn ile nişanlar ve böylece güçlü bir ittifak kurmak ister... Prenses Catherine hiç tanışmadığı nişanlısıyla evlenmek üzere Pitoria'ya doğru yola çıkar... diğer yanda Pitoria'nın kuzey bölgesinde tehlikeli iblisler yaşamaktadır, iblislerin öldürülmesinden sonra ağızlarından çıkan dumanın solunması afyon benzeri uyuşturucu bir etki yaratmaktadır, yasal olarak bu dumanın alınması ve kullanılması yasak olsa bile iblis avcısı denilen kişiler tarafından bu duman yasadışı satılmaktadır... iblis avcısı Gravell ve yardımcısı Tash iblisleri öldürüp dumanları almak üzere çalışmaktadırlar... Kral Aloysius'un erkek kardeşi Thelonius, Brigant'ın güneyinde yer alan küçük bir ülke olan Calidor'un hükümdarıdır, çocukları ve karısı öldüğü için varisi kalmamıştır, bu nedenle Pitoria'da yaşayan ve evlilik dışı doğmuş olan oğlu Edyon'u Calidor'a getirmek üzere yardımcısını Pitoria'ya gönderir... tüm bu olayların gerisinde ise Kral Aloysius'un kızının düğünü ile maskelemeye çalıştığı bir işgal planı vardır, bazı iblis dumanlarının uyuşturucu olması dışında güç veren ve tedavi eden bir özelliği vardır, Edyon'un babasının yanına gitmesini engellemeye çalışan insanlar vardır, tüm bu planlar ve insanların yolu bir şekilde kesişir ve hikaye devam eder...

Romanı çok beğendim, heyecanlı ve sürükleyiciydi bu tip konulardan hoşlanıyorsanız okuyun derim... umarım devam kitapları da dilimize çevrilir bende hikayenin sonunu öğrenebilirim... 

Yazar: Sally Green

Çevirmen: Pınar Polat

Özgün Adı: The Smoke Thieves 1

Sayfa Sayısı: 440

Basım Yılı: 2019

Yayınevi: DEX

 

Kendi yolunda yürümeye kararlı bir prenses. Prensesi korumak için yemin etmiş bir muhafız. Gizli kimliğini yıllar sonra öğrenen bir hırsız. Kendini, halkının intikamını almaya adamış bir köle. Ve ailesinden uzakta tehlikelere atılan küçük bir iblis avcısı. İhanet, entrika, romantizm ve heyecan dolu fantastik bir roman.

Kızını bile hiçe sayan acımasız bir kralın hain planları ve çalınan iblis dumanıyla kesişen yaşamlar… Kaçınılmaz savaş adım adım yaklaşırken taraflar netleşiyor. İblis dumanı hakkındaki tehlikeli gerçek ortaya çıkarken, kaderin birleştirdiği farklı yaşamlar ortak bir yolculuğa adım atıyor. Çok satan Bela serisinin yazarı Sally Green, Duman Hırsızları’nda okuyucuyu hırs ve acımasızlığa meydan okuyan fantastik bir maceraya çıkarıyor.

“Sally Green’in Duman Hırsızları büyü, kargaşa, heyecan ve inanılmaz bir yasak aşkla dolup taşıyor. Daha fazlasını istiyorum!” - Morgan Rhodes, New York Times  

Arzu dolu… Kesinlikle okumaya değer.”- Times 

Sally Green: 1961 yılında doğdu, İngiltere'de Lytham çevresinde büyüdü. Maden jeolojisi okudu ve 1983 yılında Imperial College London'dan mezun oldu. Lisansını tamamladıktan sonra bir endüstri yayıncılık firmasında çalıştı ve ardından muhasebeci olmak için eğitim aldı. 2001 yılına kadar muhasebeci olarak çalıştı. Anne olduktan sonra dört yıl boyunca muhasebeci olarak çalışmayı bıraktı. Oğlu okula başladıktan sonra Open University'de çevrimiçi İngiliz edebiyatı ve yaratıcı yazarlık dersleri aldı.

2014 yılında, Sunday Mail'e göre "beyaz cadılar ve siyah cadıların olduğu bir üçlemenin ilk kitabı olan Half Bad yayınlandı. Green, Half Bad ile 2015 Waterstones Çocuk Kitapları Ödülü'nde 'Gençler için En İyi Kitap' ödülünü kazandı ve ikinci kitabı Half Bad hikayesini 2015'te Half Wild ile devam ettirdi. Üçlemenin son kitabı Half Lost 2016'da yayımlanmıştır.

Green, 2018'de Duman Hırsızları üçlemesinin ilk kitabı olan Duman Hırsızları'nı yayınladı ardından 2019'da devam kitabı Şeytan Dünyası, 2020'de ise sonuç kitabı The Burning Kingdoms yayınlandı. 2022'de Netflix, Half Bad kitaplarına dayanan bir dizi olan The Bastard Son & The Devil Himself dizisinin bir sezonunu yayınladı (Wikipedia).

Yorumlar

  1. Sayenizde bir yazarla daha tanışmış olacağım. Kitabını da okumak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, umarım seversiniz:) Sevgiler

      Sil
  2. Gerçekten de ilginç duruyor. Listeme ekleyeceğim. Ben de yeni bir yazar ve kitap keşfetmiş oldum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz için iyi okunan bir kitap, biraz gençlik kitabı gibi de duruyor keyifliydi. Umarım sizde seversiniz. Sevgiler:)

      Sil
  3. ilginç bir kitaba benziyor, Bela serisini de merak ettim Gül Hanım, elinize sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bela serisi bulunuyor sanırım ama bu kitabın devamı çevrilecek mi hiç emin değilim ilk kitap bile çok fazla okunmamış görünüyor.. Keyifli okumalar Eren Hanım, teşekkürler, sevgiler:)

      Sil
  4. fantastik kurgu mu yanii pek hoş havası varmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet fantastik kurgu iyiydi sevdim:) Teşekkürler

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANDRÉ MAUROIS - İKLİMLER

SEZGİN KAYMAZ - Kün

LOU ANDREAS-SALOMÉ - RUTH