KARLEEN KOEN - Kara Melekler

Açıkçası kitap kapağı da ismi de tam sudan kitap hissi uyandırıyordu ama II. Charles (1630-1685) dönemi İngiltere'si ile XIV. Louis (Güneş Kral,1638-1715) Fransa'sında geçen, dönemin tarihi olaylarına yer veren bir tarihi kurguymuş... bu dönemi daha önce de okumuştum, bu romanla da yeniden hatırlamış oldum... akıcıydı, kısa sürede okudum, tarihe meraklı iseniz deneyin derim...

Yazar: Karleen Koen

Çevirmen: Seden Gürel

Özgün Adı: Dark Angels

Sayfa Sayısı: 592

Basım Yılı: 2010

Yayınevi: Epsilon

17. YÜZYIL İNGİLTERE’Sİ...

AŞK VE SİYASETİN, ROMANTİZM VE İHANETLERİN, GÜÇ VE İKTİDAR SAVAŞLARININ İÇ İÇE GEÇTİĞİ BİR DÖNEM...

TUTKU, SAVURGANLIK, TEHLİKE VE SKANDALLAR...

TÜM BUNLARIN ARASINDA KALMIŞ GURUR VE STATÜ SAVAŞINI HER ŞEYİNİ RİSKE ATARAK SÜRDÜRMEKTE OLAN BECERİKLİ BİR GENÇ KADIN..

Alice Verney rüyalarını gerçekleştirmeye kararlıydı. XIV. Louis Fransa'sından ayrılmasını gerektiren skandaldan sonra İngiltere'ye geri dönmüş ve burada II. Charles'ın mutlu ama gürültülü sarayında hayatını yeniden düzene koymak zorunda kalmıştı. Yeniden yapılanma döneminde eski siyasi dostluklar yıpranmıştı ve Kral'ın verimsiz olan Kraliçe'yi boşayacağına dair söylentiler ortalıkta dolaşmaya başlamıştı, onun ölümünü bile umursamayacak insanlar türemişti.

Kraliçesine sonuna kadar sadık olan Alice, bu hain planları kimin yaptığını bulmaya çalışıyordu, babasının da bu planları yapan kişiler arasında olduğuna dair şüpheleri vardı. Alice umduğundan çok daha fazla şeyi ortaya çıkarmış ve kendini bilmemesi gereken bir oyunun içinde bulmuştu. Savaş kapıdaydı. Kral Charles bile açgözlülüğünden dolayı kendi ülkesine ihanet ediyor, dahası Alice'in kendi hayatı için yaptığı hırslı ve iddialı planları da sürekli sekteye uğruyordu, genç kadın tehlikenin ve tehditlerin ortasında kalmıştı. Yanlış adama âşık olduğunu anlamış olması da onun karşısındaki en büyük tehlikelerden biriydi.

KARLEEN KOEN: 1948 doğumlu Amerikalı bir yazardır ve genellikle tarihi kurgu romanlarıyla tanınır. Teksas, Houston'da büyüdü. North Texas Eyalet Üniversitesi'nden mezun oldu. İngilizce ve İspanyol Edebiyatı alanlarında lisans eğitimi aldıktan sonra, kolej düzeyinde İspanyolca dersleri vermeye başladı.

Koen'in en ünlü eseri olan "Through a Glass Darkly" (1998), 18. yüzyıl Fransa'sında geçen ve saray entrikalarıyla dolu bir aşk hikayesini anlatan bir tarihi romandır. Kitap büyük bir ticari başarı elde etti ve uluslararası olarak çok satanlar listelerinde yer aldı. Ardından, "Now Face to Face" (2005) adlı devam kitabını yayınladı.

Karleen Koen, eserlerinde detaylı tarihi araştırmaları, karmaşık karakterleri ve zengin dönem atmosferini bir araya getirerek okuyucularını etkilemeyi başarmıştır. Tarihi olaylar ve kurgusal unsurları ustalıkla harmanlayarak, okuyucularını eserlerinin içine çeker ve tarihle romantizmi bir araya getirir.

Yorumlar

  1. Bu kitabı okumadım ama tarih ilgim olduğundan not aldım. Öneri için teşekkürler. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım sizde beğenirsiniz. Ben teşekkür ederim:)

      Sil
  2. tarih okumasam da konu hoş, heyecanlı bir konuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet saray entrikalarının sonu olmuyor:) sevgiler:)

      Sil
  3. Okuyabileceğim bir kitap Gül Hanım, elinize sağlık, servgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım seversiniz Eren Hanım, keyifli okumalar:)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANDRÉ MAUROIS - İKLİMLER

SEZGİN KAYMAZ - Kün

LOU ANDREAS-SALOMÉ - RUTH