DANIELLE L. JENSEN - KÖPRÜ KRALLIĞI / HAİN KRALİÇE

 


Bu kitapları okuyalı epey zaman oldu sudan kitaplar kategorisinden okumuştum, bloga yazmayacaktım ama son aylarda benzer romanlara denk gelince, şablon kitaplardan olduğunu fark ettim ve bunun için yazayım dedim...

Önceki yıllarda yayımlanan dükler, kontlar, leydilerin yer aldığı tarihsel romantik kitaplar gibi bunlarda belli bir şablonla yazılan romanlardan... eski çağlardaki hayali ülkelerde geçiyor, birbiri ile sürekli savaşan 3-4 ülke oluyor, barış yapmak için ülkelerden birinin prensesi ile diğerinin kralı veya prensi evlilik anlaşması yapıyorlar, evlenecek kişiler birbirlerini düğün gününde görüyorlar ve birbirlerini tanıyana (aşık olana) değin çokça yanlış anlaşılma yaşanıyor, prensesin babası hepsinde çok çok kötü, zalim, berbat bir kral, damat ise muhteşem iyi biri oluyor, durmadan savaşıyorlar ve iyiler kazanıyor, bazı kitaplarda fantastik öğeler de oluyor (bkz)...

Bu seride hoşuma giden şey yazarın duyguları okura çok iyi bir şekilde geçirebilmesiydi, beğendim... yazar Kanada'lı, Köprü Krallığı serisi 6 kitaptan oluşuyor gibi, bizde sadece ikisi yayımlanmış, çok akıcı yazılmış, sayfa sayısı fazla olmasına rağmen bir günde okunuyorlar, arada değişiklik olsun diye veya yaz ayları için ideal kitaplar,  deneyin derim... 


Yazar: Danielle L. Jensen

Çevirmen: Gülfem Çırak

Özgün Adı: The Bridge Kingdom

Sayfa Sayısı: 496

Basım Yılı: 2022

Yayınevi: Martı


Herkesten uzakta, savaşçı olarak yetiştirilen bir prenses.
Ülkesinin güvenliği için her şeyi yapmaya gönüllü bir kral.
 
Lara, gözlerden ırak sürdüğü yaşamı boyunca sadece bir amaç uğruna yaşamıştır: Köprü Krallığı’nı çökerterek köprüyü ele geçirmek.
Bir antlaşma sonucu, kendi ülkesi Maridrina ve Ithicana arasında barış sağlanmıştır ancak bunun sonucunda Lara, Ithicana Kralı Aren’la evlenmek zorundadır. Köprünün tüm sırlarını çözme ve halkına bu refah yolunu açma amacıyla Ithicana’da yeni ve sahte bir hayat yaşamaya başlar.
 
Ülkesinin zorlu yaşam şartlarında, köprünün onlara sağladığı faydaları halkı uğruna elinde tutmaya çalışan Aren, aynı zamanda diğer ülkelerle aralarında sonsuza dek sürecek bir barış ortamı yaratmak istiyordur. Bu sebeple Maridrina’yla yapılan antlaşmaya karşı çıkmaz ve Lara’yı bu barış ortamının ilk adımı olarak görür. Tek problem Lara’ya asla güvenmemesidir.
Bir yanda Maridrina’yı daha rahat bir yaşama kavuşturmak için kendini feda eden Lara; öte yanda güvenli ve huzurlu bir Ithicana için elinden geleni yapan Aren.
İkisi de kendi ülkesi için mücadele ederken bu evliliğin aşkı doğurması mümkün müdür?
Ancak doğru bilinen yanlışlar ortaya döküldükçe amaçların ve inançların değişmesi de kaçınılmaz değil midir?


Yazar: Danielle L. Jensen

Çevirmen: İdil Bostan

Özgün Adı: The Traitor Queen

Sayfa Sayısı: 384

Basım Yılı: 2023

Yayınevi: Martı


Hain damgası yedikten sonra sürgüne gönderilen Ithicana Kraliçesi Lara, öz babasının ülkeyi işgal ettiğine şahit olmuş fakat yıkımı durdurmak konusunda çaresiz kalmıştı. Eşi Aren’ın savaşta kaçırıldığını öğrendiği anda, babasının onu hayatta tutmasının yalnızca tek bir sebebi olduğunu biliyordu: Hain kızını yakalamak için Ithicana Kralı’nı yem olarak kullanacaktı.

Durum her ne olursa olsun, Lara bu yemi yutmaya fazlasıyla kararlıydı.

Fırtına Denizleri’nde hayatını tehlikeye atarken Ithicana’ya yalnızca kralını serbest bırakmak için gitmemişti. Aynı zamanda da ülkeyi babasının pençelerinden kurtarmak adına yaptığı planı harekete geçirmeye çalışıyordu. Bunu yaparken kralın kendi silahlarını, hayatını kurtardığı kız kardeşlerini kullanacaktı.

Ancak babasının sarayı hem geçilmezdi hem de oyunun içinde Lara’nın sandığından çok daha fazla oyuncu vardı. Taç, krallık ve köprü için verilen bu savaşta, dostlar ve düşmanlar birbirine karışmaya başlamıştı. Lara’nın en büyük düşmanı ise kurtarmaya çabaladığı adamın ta kendisi, ihanet ettiği eşiydi.
Sevdiği her şey tehlikedeyken kim için ve ne için savaştığına karar vermeliydi.
Krallığı için mi? Eşi için mi? Yoksa kendisi için mi?

Danielle L. Jensen Kanada'da Calgary'de doğdu ve büyüdü. Finans alanında lisans derecesi ile Calgary Üniversitesi'nden 2003'te mezun oldu. Bir süre petrol ve gaz endüstrisinde çalıştı. 2010 yılında Mount Royal Üniversitesi'nde İngiliz edebiyatı okumaya başladı. İlk çıkışını 2014 yılında yaptı. Danielle L. Jensen, The Malediction Trilogy (Lanet Üçlemesi), The Bridge Kingdom (Köprü Krallığı Serisi) ve Dark Shores Serisi ile USA Today'in en çok satan yazarıdır. Kızı ve kocası ile birlikte Calgary, Kanada'da yaşıyor.

Yorumlar

  1. bu romanlar çok dikkat vermeden okunabiliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tip romanlar arasında başarılı bir örnekti. Haklısınız biraz rahatlamak istediğinizde çok yorulmadan okuyorsunuz:) Teşekkürler

      Sil
  2. Tamamı yayınlanmadan okumam valla sonra hikayenin yarısında kalıyorum. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamı olsa iyi olabilirdi ama bana bu ikisi bile yeterli geldi:) Sevgiler

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANDRÉ MAUROIS - İKLİMLER

SEZGİN KAYMAZ - Kün

LOU ANDREAS-SALOMÉ - RUTH