RACHEL CAINE - KÜL VE TÜY

BÜYÜK KÜTÜPHANE SERİSİ 3

2019'da Büyük Kütüphane Serisinin ilk iki kitabını hafif kitaplar kategorisinden okumuştum, 5 kitaplık serinin kalanı 2020 ve 2022'de çevrilmiş ama ben yeni gördüm... üçüncü kitapta İskenderiye'den kaçan kahramanlarımız önce Londra'ya oradan da Philadephia'ya giderler, başlarına gelmeyen kalmaz... sürekli kaçmakla sorunun çözülemeyeceğini anladıkları ve eğer Kütüphaneyi kötü yönetiminden kurtarmak istiyorlarsa başladıkları yere dönmeleri gerektiği kararını verirler, macera devam eder...

Bu tip romanlarda bir süre sonra bana hep yerinde sayıyormuş duygusu geliyor ve çok çabuk bıkıyorum o yüzden de yalnızca üçüncü kitabı aldım ve duruma göre hareket ederim diye düşündüm... ve tahmin ettiğim gibi oldu bu kadarı bana yetti, hatta bu kitabı okumasam bile olurmuş... ben burada bırakıyorum ama kolay okunan, heyecanlı bir roman arıyorsanız deneyebilirsiniz... 

Yazar: Rachel Caine

Çevirmen: Merve Cam

Özgün Adı: Ash and Quill

Sayfa Sayısı: 400

Basım Yılı: 2020

Yayınevi: Artemis


Dünyadaki bütün bilgileri kendisine saklayan Büyük Kütüphane, sırlarını herkesten acımasızca gizliyor. Ancak bir grup asi, Kütüphane’nin başındaki zorbaya kafa tutmaya ve bilginin kaderini değiştirmeye kararlı.

Jess Brightwell ve sürgündeki arkadaşları Londra’dan kaçıp kendilerini Philadelphia’da buldular. Teslim olmaktansa kitapları yakmayı tercih edenlerin şehrinde çok da güvende oldukları söylenemez. Ama ellerinde pazarlık yapabilecekleri bir bilgi var: Kütüphane’nin hükmünü yıkacak bir makine yapabilirler.

Zamanları azalıyor. Hayatta kalmak için ya tek bir kişi gibi nefes alacaklar ya da hep birlikte ölecekler. Vakit düşmanın karşısına çıkma ve Büyük Kütüphane’nin özünü kurtarma vakti. En yakınlarını feda etmek pahasına...

“Morganville Vampirleri” serisi ile ünlenen Rachel Caine’in “Büyük Kütüphane” serisi, üçüncü romanı Kül ve Tüy ile devam ediyor. Mürekkep ve Kemik ile Kâğıt ve Ateş’te müthiş maceralar ve beklenmedik tehlikelerle karşı karşıya kalan kahramanlar, bu kez Büyük İskenderiye Kütüphanesi’ni kurtarabilmek için kendilerini ateşe atmaya hazır. Hem de kelimenin tam anlamıyla.

Jess Brightwell ve sürgündeki arkadaşları, Londra’dan kaçıp kendilerini Yakıcılar şehri Philadephia’da buldular. Vakitleri azalıyor. Kendilerini ve Büyük Kütüphane’yi kurtarabilmek için sahip oldukları tek şey ise cesaretleri ve hayatta kalmaları karşılığında pazarlayabilecekleri bilgileri.

Caine’in steampunk sayılabilecek atmosferi, fantastik ve bilimkurgu dünyalarını ustaca harmanlıyor. Yazarın kendine has esprili ve kimi zaman edebi dili ile dokunmuş, hız kesmeyen aksiyonla örülü bu hikâyesi, okurun yine başını döndürecek.

Yorumlar

  1. İsimler oldukça ilgi çekici ama ben pas geçiyorum Gül Hanım, daha doyurucu kitaplara diyelim :) keyifli okumalar sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk iki kitabı yaz ayları okuması olarak keyifle okumuştum ama yeterliymiş meğer:)) bence de başka kitaplara Eren Hanım, sevgiler:)

      Sil
  2. artemis yayınlarından ne okusam bende de tamam yetti bana etkisi bırakıyor ama okumadan da edilmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Artemis'ten çok okumuyorum arada böyle sürükleyici kitaplar oluyor, dediğiniz gibi okumadan da olmuyor:) teşekkürler.

      Sil
  3. sevmediğim türlerden bu :) hani yani bir yazı bir kitap peşinde koşan gizemli filmler gibi :) ama tabii gülün adı var yaniiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir iki kitapta bitirilseymiş vakit geçirmek için okunur da uzatılınca olmuyor. Eco'nun Gülün Adı çok ayrı bir klasman:)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANDRÉ MAUROIS - İKLİMLER

SEZGİN KAYMAZ - Kün

LOU ANDREAS-SALOMÉ - RUTH