FRANCESCA HAIG - Kemik Haritası

ATEŞ VAAZI 2. KİTAP

Serinin ilk kitabında kahin Cass'ın ikizi Zach'dan kaçarak Ada'yı bulmaya çalışmasını ve Omegaların direnişe başlamalarını görmüştük... 

Ateş Vaazı serisinde patlamadan dörtyüz yıl sonrası anlatılıyor, ilk başlarda sağ kalan insanlar başlarına gelen nedeniyle makinelerden/teknolojiden o kadar nefret ediyorlar ki geride kalan tüm makine, alet vs. imha ediyorlar ve tam bir ortaçağ koşullarında yaşıyorlar, basit aletlerle tarım yapıp, atlarla ulaşım sağlıyor, mum ışığında oturuyorlar... Meclis'de teknolojiyi, önceki dünyayı konuşmayı, araştırmayı vs. tabu olarak sayıp yasaklıyor, halkın da bir itirazı yok hatta onların isteği de bu... fakat Meclis'in bazı üyeleri (Zach'da bunların başında geliyor) halka duyurmadan bazı araştırmalar yapıyor, elektriği kullanıyor, birtakım makineleri yeniden yapıyor... Cass ikizinin yaptıklarını keşfediyor, bunları Omegalara karşı kullanacağını biliyor ve direnişteki Omega arkadaşları ile Zach'ı durdurmaya odaklanıyorlar... Cass ve tüm kahinlerin özelliği sürekli patlama anının görülerini görmeleri ve bunun bir süre sonra onları delirtmesi, diğer kahinler pek fazla dayanamıyorlar ama Cass bir şekilde güçlü ve şimdilik idare ediyor... patlamadan sonraki yıllara ait bir takım kağıtlar buluyorlar, burada bir Gemi'den bahsediliyor sığınak gibi bir şey, Meclis'in de bu bilgiden haberi olduğu anlaşılıyor ve zamanla yarışarak Gemi'yi bulmaya çalışıyorlar... bir yandan da Ötediyar dedikleri okyanusun ötesinde bazı insanların sağ kaldığını düşünüyorlar ve eğer onları bulabilirlerse Alfaların baskısından kaçabileceklerini hayal ediyorlar, çoğu inanmıyor böyle bir şeye ama bazıları bu umuda sarılıyor...

Bu ikinci roman da çok heyecanlı, hız kesmeden devam ediyor, kaçırmayın okuyun...

Yazar: Francesca Haig
Çevirmen: Aslı Konaç
Özgün Adı: The Map of Bones
Sayfa Sayısı: 470
Basım Yılı: 2017
Yayınevi: YKY

Tüm renklerin solduğu ümitsiz bir dünyada kalbinde filizlenen bir tohum, tek ümidin olsaydı ve en büyük korkularını alt edecek bir kuvvet bulsaydın içinde... Kime giderdin? Nereden başlardın?
Ateş Vaazı üçlemesi serinin ikinci kitabı Kemik Haritası’yla soluksuz devam ediyor.
İnsanoğlu kendi eliyle getirdiği kıyametin ardından Ortaçağ koşullarına dönmüştür. Bu karanlık çağda mutasyonla doğan Omegalar, fiziksel olarak kusursuz Alfa ikizlerinin baskısında, yok olma eşiğinde güçlükle yaşamaktadırlar. Kardeşinden gördüğü düşmanca tutuma rağmen kardeşliğe ve insanlığa olan ümidini canlı tutan Cass, karanlığa karşı başlatılan büyük savaşta doğaüstü güçlerinin de yardımıyla en ön safta yer alır.
Francesca Haig’in mükemmellik saplantısına tuttuğu bir ayna olarak görülebilecek roman, ötekileştirme ve kendinden olmayanın yaşam hakkı üzerine derin bir tartışma açan, her yaşa hitap eden yüksek tempolu bir anlatı.
"Haig’in tüm ayrıntıları ve renkleriyle anlattığı bu kıyamet sonrası hikâye “öteki”nin kim olduğu sorusunu da yeniden gözden geçirmemizi sağlıyor."-Washington Post-

Yorumlar

  1. Seri kitaplar heyecanlı oluyor. emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, uzun uzun okutabilmenin başka yolu yok:) Teşekkürler.

      Sil
  2. Ay merak ettirdin alacağım bu seriyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir seri umarım siz de seversiniz. Sevgiler:)

      Sil
  3. hımmmmm çok iyi diyosun kitapçıda rastlayınca bi bakıyım :)

    YanıtlaSil
  4. güzel bir kitaba benziyor, zaten yapı kredi yayınları da çizgisi yüksek, güzel olduğuna eminim, paylaştığınız için teşekkür ederiz..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben gençlik kitapları pek okumuyorum ama bu kategori açısından bakmasam bile çok iyi buldum. Ben teşekkür ederim Eren Hanım, sevgiler:)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANDRÉ MAUROIS - İKLİMLER

SEZGİN KAYMAZ - Kün

LOU ANDREAS-SALOMÉ - RUTH