2019 KİTAPLARI


Senenin en listelerini okumayı sevsem de hazırlamasından pek hoşlanmıyorum... ama Sevgili Deeptone isteyince yapayım dedim... kitaplar alfabetik olarak sıralanmıştır... 

2019'da En Sevdiğim Kitaplar
China Mieville/ Yara: Yeni Crobuzon Serisinin ikinci kitabı, çok sevdim hatta ilkinden bile iyiydi. Üçüncüsünü de aldım ama yeni yıla kaldı. 

Haruki Murakami / Kumandanı Öldürmek : Eski kitaplarını hala çok özlesem de sevgili dostum Murakami'nin yine güzel bir kitabının içinde kaybolmak ve uzun uzun okumak çok keyifliydi.

Johann Hari / Kaybolan Bağlar Depresyonun Gerçek Nedenleri ve Beklenmedik Çözümler: Listedeki kurgu dışı tek eser ve iyi ki okumuşum dediğim bir kitap.

Mario Vargas Llosa / Mayta'nın Öyküsü: M. Vargas Llosa çok sevdiğim bir yazar, bu romanını da elimden bırakamadan okudum.


Nikolay V. Gogol/ Ölü Canlar : Hem çok gecikerek hem de korkarak okudum ama muhteşem bir kitap buldum.

Paul Theroux / Aşağı Nehir: Bu kitabı çevirmeni için almıştım, tamamen bilinmeze yolculuktu ama çok sevdiğim bir romana ulaştım.  

Romain Rolland / Jean Christophe II : Yıllardır yeni baskısını beklediğime değdi, muhteşem bir üçleme bu, çok sevdim. Serinin 3. kitabını da aldım ama bu sene okuyamadım 2020'ye kaldı.

Roy Jacobsen / Beyaz Deniz: En sevdiğim Norveçli yazar Jacobsen'in Görülmeyenler romanının devam kitabı. Bu da çok iyiydi, üçüncüsü de varmış, umarım yeni yılda o da yayımlanır.

Wolfang Schorlau / Mavi Liste ve Kavuran Soğuk: W. Schorlau'nun tüm kitaplarını çok sevdim, bu yıla iki kitabı denk geldi ikisi de birbirinden güzeldi.

Yukio Mişima / Kaçak Atlar: Bereket Dörtlemesi'nin ikinci kitabı, ilkini çok önce okumuştum ama bu ikincisini daha çok sevdim.

Çocuk Kitapları: Bu yıl benim için çocuk kitapları senesi oldu denilebilir hiç bu kadar çok çocuk kitabı okumamıştım. Aşağıdaki iki seride çok iyiydi, yeni yılda da devam etmeyi planlıyorum.

2019'da En Sevmediğim Kitap
Sophie Mackintosh / Su Kürü : Ne kadar kötü bir kitaptı anlatamam (gerçi linke tıklarsanız anlattığımı göreceksiniz:)) şöyle söyleyeyim eğer bu bir kitap değil de başka bir ürün mesela giysi, ayakkabı, ev eşyası vs. olsaydı, bana hatalı/bozuk bir ürün satmışsınız diyerek geri götürmüştüm o kadar yani.

Yeni yılda bol kitaplı keyifli okumalar olsun...

Yorumlar

  1. Jean Christophe çok övmüştünüz yazılarınızda mutlaka alacağım 2020 de

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Gül Hn. Öncelikle iyi seneler dilerim. Yine paylaşımlarınızın bol olduğu bir sene olsun.🤗🍀
    Su Kürü'nü merak ediyordum ama artıl etmiyorum ;)
    Diğer kitaplardan da var okumak istediklerim.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gülşah Hanım, size de mutlu, bol kitaplı bir yıl diliyorum. Yani çok okunacak kitap olduğu için Su Kürü'ne vakit harcamak anlamsız. Keyifli okumalar, sevgiler.

      Sil
  3. Şu kötü kitaplar hakkındaki benzetmen on numara olmuş. Ben de Perihan Mağden den Yıldız Yaralanması diye kötü ötesi bir kurgu okudum; gözüm de gönlüm de acı çekti. Berbattı.

    Keyifli bir yıl olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de ''gözüm de gönlüm de acı çekti'' sözünüzü çok sevdim, çok doğru bir saptama. Size de mutlu bir yıl diliyorum. Son bir not: blogunuzu okuyorum ama e-mail vs. bilgiler istediği için yorum bırakamıyorum onu da yazayım dedim:)

      Sil
  4. İnsanı sevdiği kitaplar hakkında konuşmak kadar mutlu eden, sevmediği kitaplar hakkında konuşmak kadar rahatlatan başka birşey yok. ^^ Bloğumda yıl sonu için bir mim hazırladım. Bilmiyorum mimleri seviyor musunuz, ama beğenip yaparsanız sevinirim. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim davet ettiğiniz için, mim yapmak pek bana uygun değil ama blogunuza bakacağım. Mutlu, bol okumalı bir yıl diliyorum.

      Sil
  5. harika bir yazı olmuş Gül Hanım, listenizi keyifle okudum, iyi ki Su Kürü'nü almamışım dedim:)) mutlu seneler, sevgiler Gül Hanım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) Size de mutlu yıllar her şey gönlünüzce olsun Eren Hanım, sevgiler.

      Sil
  6. Yeni yıl sizler için sağlık, mutluluk ve huzurla dolu bir yıl olsun; Yeni yılınız kutlu olsun Gül Hanım, Sevgilerle.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Fatih Bey, size de sağlıklı, mutlu bir yıl diliyorum.

      Sil
  7. Bu yılda bol bol kitap paylaşırsınız umarım. Mutlu Yıllar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım:) Size de mutlu yıllar Abdullah Bey,

      Sil
  8. heeey teşekkürleer bu liste bana faydalı oldu, hepsi iyi tabii, jacobsen ve schorlau, dikkatimi çektii, önümüzdeki günlerde ben da dapcam listee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekliyorum listenizi sevgiler:)

      Sil
    2. şimdi listenin ilk bölümünü yaptım, yarın da yerli yabancı klasikleri yazıcam :)

      Sil
    3. Tamam hemen bakıyorum:)

      Sil
    4. ben de schorlau yu jacobsenin kitabını öncelikli listeye aldım, şimdilik :)

      Sil
    5. Görülmeyenler'i sevdiğinize göre Jacobsen doğru seçim:) Schorlau'da ben biraz karışık okudum. Öylede okunabiliyor sorun yok ama sıralama şöyle: Mavi Liste, Münih Komplosu, Koruyan El, Kavuran Soğuk isterseniz sırasıyla da okuyabilirsiniz.

      Sil
  9. Kaliteli kitaplar okuduklarınız. Su kürü ise tam bir deli saçması. İyi bir yıl geçirmenizi dilerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Size de mutlu yıllar:)

      Sil
  10. Okumadıklarımı listeme ekledim.Harika kitaplar. 2020 çok daha güzel geçsin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tesekkur ederim Selmin Hanim 2020 size de guzellikler getirsin. Keyifli okumalar, sevgiler

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANDRÉ MAUROIS - İKLİMLER

SEZGİN KAYMAZ - Kün

LOU ANDREAS-SALOMÉ - RUTH